Crnogorski pokret: Policija na profesionalan način prekinula lakrdiju ispred Skupštine

“Da bi neko mijenjao Crnu Goru trebalo bi da prvo promjeni sebe. Ne može se pretendovati na osvajanje vlasti time što ćete pokazivati da ste najgori i najprimitivniji politički subjekti u evropskim razmjerama”, kaže se u saopštenju
145 pregleda 16 komentar(a)
Skupština protest, Foto: Zoran Đurić
Skupština protest, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.10.2015. 11:24h

Policija je na profesionalan način prekinula lakrdiju ispred Skupštine Crne Gore, uz najmanju moguću primjenu sile, ocijenio je Crnogorski pokret (CP).

Policija je juče ujutru nasilno prekinula miran protest ispred Skupštine Crne Gore, a uveče opet intervenisala i šok bombama, suzavcem i pendrecima spriječila šetnju rukovodstva DF-a sa građanima centrom grada.

Slike koje su odlazile u svijet iz Podgorice bile su, kako se navodi, najveća sramota Crne Gore.

“Ne postoji dražava u Evropi i šire u čijem bi se glavnom gradu, na centralnoj ulici, mogli podizati čadori, peći prasad na roštilju, podizati bina sa koje se čuju najprimitivniji zvuci”, kaže se u saopštenju.

CP upozorava da se politikom u Crnoj Gori bave ljudi koji nemaju osnovno političko obrazovanje i čija je prepoznatljivost tribalizam i sukob sa savremenom civilizacijom.

“Da bi neko mijenjao Crnu Goru trebalo bi da prvo promjeni sebe. Ne može se pretendovati na osvajanje vlasti time što ćete pokazivati da ste najgori i najprimitivniji politički subjekti u evropskim razmjerama”, kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da je palanačko vašarište, oko kojeg su se okupljali svako veče, bilo mjera kulturoloških i ideoloških prohtjeva onih koji su ga posjećivali.

“Niko nema ništa protiv bilo čijeg demonstriranja. Ali ne na način da se šatorima i binom blokira ulica dok se “demostranti” odmaraju kod kuće, a onda uveče praviti vašarište primjereno najvećim evropskim selendrama”, navode iz CP.

Ističe se da je sramna zloupotreba tog vašarišta od crnogorske opozicije koja time pokazuje da se ne razlikuju od onih što su obrtali na ražnju prase pod čadorom i četničkim simbolima.

“Ako im je to njihovo “slobodno društvo” najljepše se zahvaljujemo. To što se vlast nije mijenjala 25 godina najviše se može zahvaliti ovima sa vašarišta i onima koji ih podržavaju”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, promjena vlasti jeste aksiom demokratije i kontrole vlasti. “Promjena vlasti da, ali na izborima i kompeticijom”.

“Ne može biti ničija krivica do vaša što ste nekompetentni. Umjesto da se povučete kao vječiti gubitnici i pustite druge da urade ono za što vi nijeste sposobni, reciklirate jedne te iste ljude svih tih 25 godina”, navode iz CP.

Upozoravaju se poslanici Demokratskog fronta da im niko nije dao privilegiju da čine krivična djela i nasrću na policiju.

“Vi ste građani Crne Gore kao svi ostali, sa istim pravima i obavezama. Imate imunitet samo da se borite za svoje političke ideje u Parlamentu. A poštovanje se, na vašu veliku žalost, zaslužuje djelima a ne zvanjem”, poručuju iz CP.

Demokratski front (DF) organizovaće protestno okupljanje večeras u 19 časova na Trgu Republike u Podgorici.

Bonus video: