Marković: Kako će oni koji hapse i prebijaju voditi istrage o tim napadima

"Zbog toga ću dok sam na čelu Komisije insistirati da se utvrdi zakonska odgovornost svih onih koji zloupotrebljavajući zakonsku poziciju vrše fizičko i svako drugo nasilje nad pripadnicima naše profesije", izjavio je Marković
0 komentar(a)
Nikola Marković, Foto: Boris Pejović
Nikola Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.10.2015. 13:25h

Policija treba da hapsi napadače na novinare a ne da ih bije i hapsi, smatra Nikola Marković, urednik "Dana" i predsjednik Komisije za istraživanje napada na novinare.

On je oštro osudio današnje "represivno ponašanje policije prema kolegama novinarima", prije svega na hapšenje urednika portala IN4S Gojka Raičevica i novinara "Dana" Dražena Živkovica.

"Onemogućavanjem novinara da rade svoj posao i prikažu šta se danas zaista događalo vrh policije je jasno pokazao da višemjesečne opstrukcije kada su u pitanju istrage protiv naših kolega nijesu slučajnost. Kako će oni koji hapse novinare i prebijaju ih voditi istrage o tim napadima. Zbog toga ću dok sam na čelu Komisije insistirati da se utvrdi zakonska odgovornost svih onih koji zloupotrebljavajući zakonsku poziciju vrše fizičko i svako drugo nasilje nad pripadnicima naše profesije", izjavio je Marković.

Bonus video: