Novinara Dana hapsili ljudi u civilu: "Skloni se, ne možeš to da radiš"

"Rekao sam mu da ako smatra da sam nešto kriv, a nisam neka me privede", kazao je Dražen Živković "Vijestima"
164 pregleda 41 komentar(a)
Živković ispred Suda za prekršaje, Foto: Savo Prelević
Živković ispred Suda za prekršaje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.10.2015. 12:25h

Novinar dnevnog lista Dan Dražen Živković uhapšen je jutros u 6.30 časova dok je bio na radnom zadatku.

Više stotina policajaca u opremi za razbijanje nereda je upotrebom sile razbilo mirni protest u organizaciji Demokratskog fronta koji se 20 dana odvijao ispred zgrade Skupštine Crne Gore. Među demonstrantima ima i teže povrijeđenih, kazao je izvor "Vijesti" iz Demokratskog fronta. Iz policije je "Vijestima" nezvanično rečeno da je ukupno uhapšeno 11 ljudi, a da je 6 policajaca povrijeđeno u akciji.

"Došao sam oko 6 časova stao sam kod pješačkog prelaza i slikao i snimao šta se dešava ispred Skupštine Crne Gore. Prišao mi je čovjek u civilu i rekao mi da se sklonim da ne mogu to da radim. Ja sam se sklonio par koraka, on mi je i dalje rekao da se sklonim. Ja sam ga opet poslušao i sklonio se još par koraka, a on mi je rekao da ako ne prestanem da slikam da će me uhapsiti. Rekao sam mu da ako smatra da sam nešto kriv, a nisam neka me privede", kazao je Živković "Vijestima".

Novinar Dana je dodao da ga je to lice predalo svom kolegi koji je takođe bio u civilu i rekao mu da ga vodi u Centar bezbjednosti (CB).

"Krenuli smo od Puškinovog spomenika ka Ullici slobode i prišlo nam je treće lice u civilu koje mi je stavilo lisice na ruke. Naišlo je civilno auto u koje su me uveli i poveli u CB oko 6.30. Držali su me do 11.30 i predali me Sudu za prekršaje. Suđenje se nastavlja 26. novembra", kazao je Živković.

Bonus video: