MCP osuđuje policijsku akciju: Na protestu ni jedna grana nije slomljena

"Pravoslavna Crkva je i sama posljednjih godina bila izložena policijskoj prisili i raznim vrstama pravnog nasilja i saosjeća sa onima koji su danas bili izloženi fizičkom i bespravnom nasilju režima", saopšteno je iz MCP
65 pregleda 13 komentar(a)
policija razbija proteste, Foto: Twitter
policija razbija proteste, Foto: Twitter
Ažurirano: 17.10.2015. 10:33h

Najoštrije osuđujemo jutrošnju nasilnu policijsku akciju nad nenaoružanim civilima, među kojima su i izabrani poslanici Skupštine Crne Gore, navodi se u saopštenju Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

Više stotina policajaca u opremi za razbijanje nereda je upotrebom sile razbilo mirni protest u organizaciji Demokratskog fronta koji se 20 dana odvijao ispred zgrade Skupštine Crne Gore. Među demonstrantima ima i teže povrijeđenih, kazao je izvor "Vijesti" iz Demokratskog fronta. Iz policije je "Vijestima" nezvanično rečeno da je ukupno uhapšeno 11 ljudi, a da je 6 policajaca povrijeđeno u akciji.

"Protivnici smo svakog nasilja, a naročito ovakvog koje se sprovodi nad ljudima koji nekoliko sedmica mirno i bez ijednog incidenta ispostavljaju svoje političke zahtjeve u državi demokratskog uređenja. Na protestu za sve ove dane ni jedna grana nije slomljena, a kamoli da je ijedan čovjek bio ugrožen. Pravoslavna Crkva je i sama posljednjih godina bila izložena policijskoj prisili i raznim vrstama pravnog nasilja i saosjeća sa onima koji su danas bili izloženi fizičkom i bespravnom nasilju režima", saopšteno je iz MCP.

Bonus video: