Ljuljđuraj: Krivokapića interesuju samo glasovi lokalnih birača

Kako je SDP skoro 20 godina u vlasti, imali su prilike da se angažuju oko dobijanja statusa opštine na području Malesije, ali to do sada nije ni jednom urađeno
89 pregleda 5 komentar(a)
Kolja Ljuljđuraj, Foto: SNP
Kolja Ljuljđuraj, Foto: SNP
Ažurirano: 16.10.2015. 10:32h

Predsjednik SDP-a, Ranko Krivokapić, preuzeo je ulogu pregovarača sa građanima Malesije oko formiranja opštine Tuzi, smatra Kolja Ljuljđuraj, član Glavnog odbora SNP-a i odbornik u Skupštini Glavnog grada.

"Prije par dana pokrenuti su razgovori sa nekim od predstavnika Albanskih stranaka, sa ciljem da se pridobije podrška ovdašnjih birača za formiranje opštine Tuzi. Krivokapić je, kako je sopšteno odao priznanje albanskoj populaciji za doprinos koji su dali najvažnijim procesima u Crnoj Gori, i uz to dodao, „da aktuelna vlast nije ispunila obaveze prema pripadnicima albanske manjine u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju Ljuljđuraja.

Fukncioner SNP-a smatra da je Krivokapić shvatio i priznao da nisu ispunjena obećanja prema albanskoj populaciji, a da je i sam on doprinosio tome. Kako je SDP skoro 20 godina u vlasti, imali su prilike da se angažuju oko dobijanja statusa opštine na području Malesije, ali to do sada nije ni jednom urađeno.

"Tokom skorašnjih razgovora, Krivokapić je obećao da će građani Malesije uskoro imati punopravnu opštinu i zamolio ih da budu strpljivi do narednih izbora. Naravno, i njega interesuju samo glasovi ovdašnjih birača, jer poslije raskola u svojoj stranci, sve manje vjeruje i on sam u budućnost koalicije sa DPS-om. Najčudnije u svemu tome je kako su predstavnici albanskih stranaka iz Malesije pristali na takvu vrstu manipulacije i razgovaraju sa onima koji dugo sjede u vlasti, a nisu učinili ništa, ne samo kad je u pitanju status opštine Malesija, nego ni na poboljšanju uslova života na ovom podneblja", dodaje funkcioner SNP-a.

Ljuljđuraj je izjavio da Krivokapića interesuju samo glasovi lokalnih birača, "jer poslije raskola u svojoj partiji, sve manje i sam vjeruje u budućnost koalicije sa DPS-om".

"Najčudnije u svemu tome je kako su predstavnici albanskih stranaka iz Malesije pristali na takvu vrstu manipulacije i razgovaraju sa onima koji dugo sjede u vlasti, a nisu učinili ništa, ne samo kad je u pitanju status opštine Malesija, nego ni na poboljšanju uslova života na ovom podneblja. Podsjećamo javnost da se SNP konstatno zalaže da Malesija postane samostalna opština, kao i druge opštine u Crnoj Gori, i pozivamo građane da ne nasijedaju na još jednu prevaru i manipulaciju kada je u pitanju teritorijalni status, jer dok je aktuelni DPS – SDP režim na vlasti, građani Malesije neće dobiti svoju opštinu", zaključuje Ljuljđuraj.

Bonus video: