Kusovac: Uradili smo što su od nas tražili

Kusovac tvrdi da je Služba za odnose s javnošću, kada je od nje zatraženo, u srijedu, 14. oktobra u prijepodnevnim satima, na zahtjev Pres službe NATO-a, a u koordinaciji sa nadležnim crnogorskim službama izdala dodatne potvrde pojedinim dopisnicima stranih medija koji nijesu pravovremeno informisani o mogućnosti akreditacije
56 pregleda 2 komentar(a)
Srđan Kusovac (Novina), Foto: Vijesti online
Srđan Kusovac (Novina), Foto: Vijesti online
Ažurirano: 15.10.2015. 17:41h

Netačna je tvrdnja u tekstu objavljenom 15. oktobra 2015. godine na portalu "Vijesti" pod naslovom "Skandal Vladinog biroa: Kusovac 'zaboravio' strane medije" prema kojima je navodno rukovodilac Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore "zaboravio" da informiše dopisnike inostranih medija o mogućnosti da se akredituju za praćenje posjete Severnoatlantskog savjeta i generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga Crnoj Gori, istakao je šef Vladinog biroa za odnose s javnošću Srđan Kusovac.

"Služba za odnose s javnošću učinila je ono što je od nje zatraženo 21. septembra u 11:30 i proslijedila je crnogorskim medijima 21. septembra 2015. godine u 12:02 elektronskom poštom dopis u kojem je navedeno ono što je traženo, "da je povodom posjete predstavnika NATO na visokom nivou, o čijem će terminu javnost biti naknadno informisana" potrebno da crnogorski mediji pošalju podatke novinara, fotografa i video snimatelja toga dana do 17 časova. Dostavljeni spisak je proslijeđen organizatoru i tu se uloga Službe za odnose s javnošću završila", istakao je Kusovac.

On je dodao da Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore nije "zaboravila" da informiše strane medije o posjeti.

"Ni sama Služba za odnose s javnošću nije bila službeno informisana o posjeti do petka, 9. oktobra 2015. godine u 10:05. Od tada su preduzete aktivnosti koordinaciji sa nadležnom pres službom NATO-a na organizaciji živog prenosa na aerodromu, snimanja i pripreme foto i video materijala posjete i na njihovoj pravovremenoj distribuciji kao i na distribuciji tekstualnih sadržaja medijima što je učinjeno na visoko profesionalnom nivou, uz vanredni angažman, dodatne napore zaposlenih, u rekordnom vremenu, bez najmanjeg problema", rekao je Kusovac.

On tvrdi i da je Služba za odnose s javnošću, kada je od nje zatraženo, u srijedu, 14. oktobra u prijepodnevnim satima, na zahtjev Pres službe NATO-a, a u koordinaciji sa nadležnim crnogorskim službama izdala dodatne potvrde pojedinim dopisnicima stranih medija koji nijesu pravovremeno informisani o mogućnosti akreditacije.

Portal "Vijesti je danas objavio da Kusovac nije na vrijeme obavijestio strane medije i agencije u Crnoj Gori o neophodnim uslovima za dobijanje akreditacije tokom posjete generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga.

Iako se radi o izuzetno važnom događaju za Crnu Goru u susret decembarskoj odluci o dobijanju pozivnice, iako je protokol iz NATO sjedišta stigao mjesec ranije, vladin biro je blagovremeno obavještenje poslao samo domaćim medijima izostavljajući - Frans pres, Anadoliju, Asošiejted pres, Rojters, Betu, Slobodnu Evropu.

Tek nakon što su šokirani dopisnici shvatili da su greškom biroa dovedeni u situaciju da ne mogu ispratiti ovaj događaj, o čemu su informisali svoje centrale i pres službu NATO-a, ali i nadležne ministre u crnogorskoj vladi koji su bili zatečeni propustom, situacija se promijenila, rekao je izvor "Vijesti".

Bonus video: