Skandal Vladinog biroa: Kusovac "zaboravio" strane medije

Iako se radi o izuzetno važnom događaju za Crnu Goru u susret decembarskoj odluci o dobijanju pozivnice, iako je protokol iz NATO sjedišta stigao mjesec ranije, vladin biro je blagovremeno obavještenje poslao samo domaćim medijima izostavljajući - Frans pres, Anadoliju, Asošiejted pres, Rojters, Betu, Slobodnu Evropu
57 pregleda 18 komentar(a)
Srđan Kusovac, Foto: Zoran Đurić
Srđan Kusovac, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.10.2015. 13:38h

Šef vladinog biroa za informisanje Srđan Kusovac nije na vrijeme obavijestio strane medije i agencije u Crnoj Gori o neophodnim uslovima za dobijanje akreditacije tokom posjete generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, saznaje portal "Vijesti".

Iako se radi o izuzetno važnom događaju za Crnu Goru u susret decembarskoj odluci o dobijanju pozivnice, iako je protokol iz NATO sjedišta stigao mjesec ranije, vladin biro je blagovremeno obavještenje poslao samo domaćim medijima izostavljajući - Frans pres, Anadoliju, Asošiejted pres, Rojters, Betu, Slobodnu Evropu.

Tek nakon što su šokirani dopisnici shvatili da su greškom biroa dovedeni u situaciju da ne mogu ispratiti ovaj događaj, o čemu su informisali svoje centrale i pres službu NATO-a, ali i nadležne ministre u crnogorskoj vladi koji su bili zatečeni propustom, situacija se promijenila, rekao je izvor "Vijesti".

Formalan izgovor bio je da dopisnici stranih medija navodno nisu bili na mailing listi biroa, iako su sa te adrese uredno dobijali i mejlove koji nisu od ovako posebne važnosti.

Čak i da je tako, neko mora objasniti kako je moguće da se Kusovac i biro u susret posjeti koju Vlada kvalifikuje kao ključnu u susret odluci o pozivnici, nije potrudio da skupi u kontakt sa predstavnicima renomiranih svjetskih medija i agencija, koje su pokazale veliko interesovanje za ovaj događaj.

Ovaj članak je napravljen u okviru partnerstva sa Monitoringom Balkana i Kavkaza (Osservatorio Balcani e Caucaso) za potrebe Evropskog centra za slobodu štampe i medija (ECPMF), a koji sufinansira Evropska komisija.

Sadržaj ovog članka je isključivo odgovornost “Vijesti”, i ni na koji način se ne može interpretirati kao stav Evropske unije.

Bonus video: