DPS: DF pokazao demokratski kapacitet

"Tako su valjda došli do spasonosnog rješenja za svoje čelne ljude – „DF kamp rijaliti“ kao izlazna strategija. Kamere imaju, kulise imaju, prenos uživo 24 sata imaju, jedini problem im je da nađu učesnike. Za sad su, izgleda, publici mnogo interesantniji zmajevi i kristijani od Mandića, Medojevića, Kneževića, Radulovića i ostalih", kaže se u saopštenju DPS-a
88 pregleda 19 komentar(a)
protest Demokratski front, Foto: Boris Pejović
protest Demokratski front, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.10.2015. 18:25h

Uvredama na račun poslanica i poslanika u crnogorskom parlamentu, ali i svađama sa građanima Podgorice koji im se nađu na putu, Demokratski front (DF) pokazao je maksimum svog demokratskog kapaciteta, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da se uspjeh "Mandićevog protesta" savršeno ogleda u količini slobodnog vremena koje Milan Knežević provodi prateći paralelno nekoliko rijaliti programa i brižljivo bilježeći detalje o scenariju, učesnicima i zapletima.

"Tako su valjda došli do spasonosnog rješenja za svoje čelne ljude – „DF kamp rijaliti“ kao izlazna strategija. Kamere imaju, kulise imaju, prenos uživo 24 sata imaju, jedini problem im je da nađu učesnike. Za sad su, izgleda, publici mnogo interesantniji zmajevi i kristijani od Mandića, Medojevića, Kneževića, Radulovića i ostalih", kaže se u saopštenju DPS-a.

Oni su naveli da je DF-u postalo malo da krivce za svoj fijasko pronalaze samo u Crnoj Gori, vlasti, opoziciji, nevladinom sektoru, medijima, studentima, intelektualcima i svima ostalima, već se traže novi "neprijatelji DF-a" u Srbiji.

"Valjda je DF-u jasno da tamo više nikoga ne interesuju ni njihovi prijatelji iz Koštuničine Demokratske stranke Srbije, a kamoli li stranke istog rejtinga iz susjednih država", saopšteno je iz DPS-a.

Oni su ocijenili da dok DF-u izostaje podrška u Crnoj Gori, taj politički savez priželjkuje sticanje regionalnog značaja. „Pa bi mogli da se oprobaju tako što će one silne otkazane šetnje po crnogorskim opštinama izmjestiti u gradove po susjednim državama, da tamo svrgnu „diktatorske režime“, kako su ih nazvali“.

U DPS-u smatraju da se agresivnost u Mandićevom DF-u povećava kako se smanjuje broj demonstranata ispred Skupštine.

"Osim uobičajenih prijetnji i uvreda koje prosipaju sa Medojevićeve bine, maksimum svog demokratskog kapaciteta su pokazali uvredama na račun poslanica i poslanika u crnogorskom Parlamentu, ali i svađama sa građanima Podgorice koji im se nađu na putu“, saopšteno je iz DPS-a.

Oni su naveli da, čelnici DF-a smatraju potpuno normalnim da i dalje primaju plate, voze službene automobile i uživaju sve ostale benefite koje im pružaju poslanički mandat stečeni na, kako oni tvrde, "pokradenim i nelegitimnim izborima“. „I takva je svaka DF-ovska principijelnost i moral“.

"U finalu još jednog DF-ovog loše režiranog rijalitija, glavni „junaci“ se ponašaju kao ošamućeni bokseri, vrteći se u krug i mlatarajući rukama u nadi da će makar jednom pogoditi pravi cilj. Ni poslije ovog poraza u nizu nijesu shvatili da je politika za njih preteška kategorija“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: