Medojević: Oni koji dolaze u parlament su samo produžena ruka režima

On je rekao da se sloboda mora oteti od diktatora i pozvao opoziciju da vlasti ne daje legitimitet.
177 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2015. 19:51h

Lider PzP-a Nebojša Medojević, obraćajući se okupljenima na protestu ispred Skupštine Crne Gore, izjavio je da demonstranti neće odustati od protesta do pada Vlade, jer su "sve mostove za sobom spalili".

On je rekao da se sloboda mora oteti od diktatora i pozvao opoziciju da vlasti ne daje legitimitet.

"Oni koji dolaze u parlament su samo produžena ruka režima", rekao je Medojević.

On je kazao da je Alternativa jedina NVO u Crnoj Gori, navodeći da one NVO koje trče za grantovima i ambasadama treba da stave prst na čelo.

"Da li je moguće da univerzitetski profesor ne dođe ovdje i održi predavanje? Da je sreće protest bi počeo na univerzitetu, izjavio je lider PzP-a.

Nezavisni poslanik Mladen Bojanić je rekao da je organizovanje fer izbora jedini cilj protesta, pozivajući govornike da političke poruke ostave za neke druge skupove. On je pojasnio da nikakve političke poruke ne važe kada je ovakav sistem.

“Izborimo se za ovaj preduslov, a onda ćemo svako iz svog ugla kazati šta ima i namjerava. Moramo da zadržimo samokontrolu i disciplinu, a naročito neka ovu govornicu niko ne zloupotrebljava i dozvoli protivniku da ima bilo kakav argument”, rekao je Bojanić, navodeći da će upornost presuditi.

Član predsjedništva PzP-a, Marinko Medojević je rekao da će se promjenom vlasti privatizovana preduzeća vratiti državi.

On je dodao da privreda u Crnoj Gori ne postoji, već samo tajkunska preduzeća povezana sa organizovanim kriminalom.

"Ova vlast je sve izbore pokrala kupovinom glasova. Zapošljavali su preko partijskih i kumovskih veza. Krali su od građana", izjavio je on.

Jelena Kljajević iz Demokratske narodne partije je kazala je da je jačanjem podjela aktuelna vlast zavadila narod kako bi opljačkala državu.

"Nema dobra u državi čija vlast besumočno prodaje imovinu kriminalcima" poručila je ona 18. dana protesta.

Iva Bajković iz PzP-a je izjavila da se poslanik DPS-a Obrad Mišo Stanišić danas zaletio u pravcu demonstranata, pljunuo ka njima i nazvao ih "čergarima".

Poslanica NOVE, Ljiljana Đurašković je ocjenila da Crnoj Gori prijeti bijela kuga ističući da prirodni prireštaj negativan u 10 opština.

"Kako mladi da formiraju porodice kad nemaju gdje i od čega da žive", rekla je ona

Galerija

Bonus video: