Radulović: Konjević će biti odgovoran za moguće posljedice

"Podsjećam Konjevića da su ovi naši protesti duboko utemeljeni u Ustavu i zakonima, i nema nikakvog osnova za bilo kakvu intervenciju“, kazao je Radulović
95 pregleda 30 komentar(a)
Branko Radulović, Foto: Filip Roganović
Branko Radulović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.10.2015. 18:04h

Pokušaj uklanjanja bine i šatora sa platoa ispred Skupštine mogao bi imati nesagledive posljedice, za koje bi odgovornost snosio ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, poručili su danas iz Demokratskog fronta (DF).

Funkcioner DF-a, Branko Radulović, nazvao je "krajnje problematičnom" izjavu Konjevića da je Ministarstvo spremno da asistira komunalnim službama prilikom uklanjanja mobilijara ispred Skupštine.

"Podsjećam Konjevića da su ovi naši protesti duboko utemeljeni u Ustavu i zakonima, i nema nikakvog osnova za bilo kakvu intervenciju“, kazao je Radulović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, protesti su u proteklih 17 dana pokazali da su uistinu multietnički, crnogorski, građanski, mirni i slobodni.

Radulović je kazao da nema nikakvog osnova ni za kakvo pravno nasilje, i dodao da ga je „strašno zaboljelo to što Konjević proteste upoređuje sa nekim komunalnim problemom u Beranama“.

"Mi se borimo za slobodu i demokratiju, mi nijesmo komunalni problem“, naglasio je Radulović.

On je upozorio Konjevića da pokušaj intervencije može izazvati "nesagledive posljedice".

"Upozoravam ga da će on biti odgovoran za te nesagledive posljedice, jer je on čovjek koji odgovara za svaku intervenciju svake jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova“, poručio je Radulović.

On nije želio da precizira šta podrazumijeva pod mogućim nesagledivim posljedicama.

"Sve što se pod tim podrazumijeva, sve napišite, a sve je to jasno. To će ući u istoriju“, rekao je Radulović.

Komentarišući odnos opozicionih partija prema radu parlamenta, Radulović je naveo da DF priznaje i prihvata samo ukoliko im se pridruže u potpunom bojkotu.

"Svi oni koji će djelimičnim prisustvom da daju neki legitimitet ovoj protivustavnoj, nelegitimnoj i korumpiranoj Skupštini, oni će i za mene i za DF biti saučesnici i pioni Mila Đukanovića. Prije svega to želim javno i glasno da kažem političkoj grupaciji koja je nastala DF-u, a to je takozvani Demos i njegov lider (Miodrag) Lekić“, naveo je Radulović.

Kako je kazao, to što Demos radi je "čista kolaboracija sa Đukanovićem“.

"Ili neka napušte parlament, ili neka ostanu u njemu i budu sluge Đukanovića“, poručio je Radulović.

On je naglasio da ne postoji ništa važnije od slobode, slobodnih izbora, poštene vlade i potpune restauracije Crne Gore.

Na pitanje da li je DF odustao od ideje pokretanja glasanja nepovjerenja Vladi u parlamentu, Radulović je kazao da postoji samo jedan uslov.

"A to je da se ispune naši uslovi, da se formira vlada koja bi bila stavljena od kopremijera, koministara i gdje bi bila potpuna kontrola od vrha prema dolje. Ništa drugo ne postoji, to je jedina istina“, zaključio je Radulović.

Bonus video: