Lekić: Nismo pozvani na sastanak sa Stoltenbergom

Poslanik Demosa, Goran Danilović je, komentarišući bojkot parlamenta DF-a, kazao da to što radi DF ne smatra bojkotom, nego, kako je naveo, odsutnošću iz parlamenta
37 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.10.2015. 17:49h

Demos neće učestvovati na sastanku opozicije sa generalnim sekretarom NATO-a, Jensom Stoltenbergom, jer, kako je kazao predsjednik te partije, Miodrag Lekić, nisu pozvani.

„Nije predviđeno da učestvujemo na tom sastanku, nismo pozvani. Pozvani su šefovi poslaničkih klubova, a mi nemamo šefa. Učestvovali bismo da smo pozvani“, objasnio je Lekić na konferenciji za medije.

Lekić, govoreći o NATO integracijama, kazao da je ta tema u funkciji „statusa quo“ u Crnoj Gori i predstavlja, kako je ocijenio, pokušaj da se stvara atmosfera hipnoze u državi.

"Nastavićemo da apelujemo, djelujemo i demistifikujemo neodmjerenu propagandu u svakom smislu koja ima tu funkciju, ali i podrazumijeva trošenje novca na lobiste i kampanje“, poručio je Lekić, navodeći da je ta tema za njega "još uvijek petnaesta".

On je dodao da će se ta tema popeti po značaju kada Crna Gora dobije pozivnicu za članstvo u Alijansi.

"Drama ekonomije, mafije, nemogućnosti da saznamo ko je ubio Duška Jovanovića, ko je poslao ubice su ipak primarnije teme. Ne negiram ovu, ali potrebno da se rasprave na normalan način“, rekao je Lekić.

On je naveo da je predsjednik države Filip Vujanović ranije u predsjedničkoj debati rekao da o pitanju članstva Crne Gore u NATO treba da se odluči na referendumu, nakon čega je pušten video sa insertima iz te debate.

Poslanik Demosa, Goran Danilović je, komentarišući bojkot parlamenta Demokratskog fronta (DF), kazao da to što radi DF ne smatra bojkotom, nego, kako je naveo, odsutnošću iz parlamenta.

„Ako se govori o ozbiljnom bojkotu u kojemu se podnose ostavke svih kandidata sa poslaničkih lista, svih poslanika opozicionih, onda u meni, a vjerujem i u Demosu, imaju sagovornika“, poručio je Danilović.

On je podsjetio da je Demos saopštio da će podržati prelaznu vladu, ali nisu, kako je ponovio Danilović, zainteresovani za ulazak u nju ako je tamo Demokratska partija socijalista (DPS).

„Ja ne znam šta se dobija sa prelaznom vladom sa DPS-om koji bi u toj vladi imao tri petine“, naveo je on, dodajući da javnost zaslužuje odgovor na pitanje s kim će se formirati prelazna vlada i ko je njen predsjednik.

Demos od države, kako je kazao Danilović, mjesečno dobija 1,1 hiljadu eura.

Bonus video: