Krivokapić: DF da se izvini koleginicama

Predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić, pozvao je poslanike Demokratskog fronta (DF) da se izvine poslanicama koje su danas na ulasku u zgradu parlamenta vrijeđali učesnici protesta
90 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2015. 14:25h

Pristalice Demokratskog fronta (DF) koji protestuju ispred Skupštine Crne Gore izviždali su danas poslanike dok su ulazili u zgradu najviše zakonodavnog tijela Crne Gore.

Zadnji ulaz u Skupštinu.

Posted by Sloboda Traži Ljude on Wednesday, October 14, 2015

Zvižduci nijesu bili namijenjeni jedino poslaniku Socijaldemokratske partije (SDP) Džavidu Šaboviću koji je dobio aplauze.

Ovako smo dočekali Obrada Miša Stanišića i ostale poslanike DPS-a ispred zgrade Skupštine.

Posted by Sloboda Traži Ljude on Wednesday, October 14, 2015

Najviše zvižduka i psovki upućeno je poslaniku DPS-a Obradu Stanišiću, koji je sa kolegama iz partije Dušanom Radovićem, Šefkijom Murićem i Željkom Aprcovićem izašao na glavni ulaz i prošao pored demonstranata.

On se u jednom trenutku okrenuo prema demonstrantima što je izazvalo salvu psovki i uvreda, a u vrijeđanje se uključio i potpredsjednik PZP-a i Skupštine Branko Radulović, koji je Stanišića uz psovke pitao gdje mu rade sin i snaha.

Zvižduke i uvrede dobio je i bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša koji je izašao iz parlamenta gdje je bio saslušan na Anketnom odboru koji ispituje prodaju Duvanskog kombinata.

Na glavni ulaz ušli su samo poslanici DPS Radivoje Lala Nikčević i Zoran Jelić.

Pristalice DF već 18. dan protestuju ispred crnogorskog parlamenta tražeći ostavku Vlade i premijera Mila Đukanovića kao i raspisaivanje izbora.

Predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić, pozvao je poslanike Demokratskog fronta (DF) da se izvine poslanicama koje su danas na ulasku u zgradu parlamenta vrijeđali učesnici protesta.

Krivokapić je kazao da je protest demokratsko pravo, ali je podsjetio da je poslanik "poslanik 24 sata, i u svakoj prilici", pogotovo političkoj, kakav je protest.

On je pozvao kolege na protestu da održe ono što je, kako je naveo, bio dobar običaj parlamenta, i izvine se koleginicama koje su vrijeđene po više osnova.

Krivokapić je naveo da su dame do sada bile zaštićene u parlamentu.

"Pozivam kolege iz Fronta da se izvine koleginicama koje su vrijeđane govorom mržnje na nacionalnoj osnovi, što sam mislio da je zaboravljeno i u parlamentu i van njega. U parlamentu će biti sigurno zaboravljeno ali mora biti i van parlamenta na skupovima čiji su organizatori poslanici", dodao je Krivokapić.

Pozitivna: Politika zagledana u prošlost nema izgleda za budućnost

Pozitivna je osudila govor mržnje koji je ispred Skupštine Crne Gore sa protesta DF-a upućen, kako su saopštili, poslanici Azri Jasavić.

"Svaki oblik primitivizma kroz vrijeđanje na polnoj,vjerskoj i nacionalnoj osnovi jeste politika podjela i animoziteta, koja konačno mora otići u prošlost, a u kojoj nažalost, vjerujemo, izolovani pojedinci još uvijek stanuju. Imajući u vidu činjenicu da je proteste organizovao DF, objektivnu odgovornost za primitivne ispade pojedinaca koji ne iskazuju političko neslaganje što je legitimno, već se isključivo služe govorom mržnje, snose sami organizatori skupa", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Primitivizam koji je obilježio proteste, kako se dodaje, najbolje govori o ispravnom stavu Pozitivne da ovako organizovani protesti ne mogu donijeti pozitivne promjene Crnoj Gori.

"Jer politika koja je zagledana u prošlost nema izgleda za budućnost", zaključuje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: