DPS: DF sebe pretvorio u saobraćajni problem

"Obmane za koje se DF hvata kao davljenik za slamku, ne bi li se još malo održao na površini, traju tačno onoliko koliko i govori na Medojevićevoj bini“, saopštili su iz DPS-a
61 pregleda 4 komentar(a)
DF protesti, Foto: Filip Roganović
DF protesti, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.10.2015. 17:56h

Demokratski front (DF) je, kako su ocijenili iz Demokratske partije socijalista (DPS), tokom 16 dana uspio da od najsnažnije opozicione grupe u crnogorskoj Skupštini pretvori sebe u saobraćajni problem.

Iz DPS-a su saopštili da su uticaj i krajnji dometi protesta DF-a najočigledniji danas – život u Crnoj Gori se, kako su naveli, odvija normalno i institucije rade u punom kapacitetu, bez obzira na njihove pozive, prijetnje i vrijeđanja.

"Za samo 16 dana su uspjeli da od najsnažnije opozicione grupe u crnogorskoj Skupštini pretvore sebe u saobraćajni problem“, naveli su iz DPS-a.

Iz te partije su kazali da je izvrijeđati kompletno crnogorsko društvo i državu, pridodati i uvrede na račun regiona i međunarodne zajednice i njihovih zvaničnika, pa nakon toga očekivati punu podršku od svih njih zajedno, moguće samo u režiji DF-a.

Iz DPS-a su dodali da u realnom svijetu izvan šatorskog skupa, život funkcioniše na drugačijim principima demokratije.

"Obmane za koje se DF hvata kao davljenik za slamku, ne bi li se još malo održao na površini, traju tačno onoliko koliko i govori na Medojevićevoj bini“, saopštili su iz DPS-a i dodali da ih nakon toga sustižu demantiji i odbijanja sa svih strana, čak i od njihovih dojučerašnjih pristalica.

"A pompezno najavljivane šetnje po svim crnogorskim gradovima su otkazane i više ih niko ne pominje. Nije ni čudo što svake večeri očajnički dozivaju i pitaju se gdje su građani Crne Gore, istovremeno tvrdeći da ih je "sve više". Koga onda dozivaju?", kaže su u saopštenju DPS-a.

Do danas bi, kako su naveli iz te partije, na osnovu njihove retoričke progresije, trebalo da su okupili "onih čuvenih" Radulovićevih 400.000 demonstranata.

"Čak i onih nekoliko preostalih, kojima DF plaća noćenje, sve češće se pitaju gdje to spavaju Mandić, Medojević i Pavlović kada ih nema u šatorima i da li za bojkot Parlamenta i dalje primaju poslaničke plate“, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su kazali da su protesti propali i dodali da tu odavno više ne pomažu „ni šatorska Potemkinova sela, ni Amfilohijeve kletve, ni Mandićeve prijetnje, ni Medojevićevo dozivanje, ni Radulovićevi megdani“.

"DF-u nije preostalo ni toliko demokratskog kapaciteta da kroz dijalog traži najbolja rješenja za svoje zahtjeve već pokušavaju, inateći se sa čitavom državom i dobrim dijelom svijeta, da dokažu kako su pobijedili“, poručili su iz DPS-a.

Iz te partije su naveli da je DF, kao i u svakoj političkoj borbi koju su do sada vodili, pobijedili, kako su dodali iz DPS-a, jedino sami sebe u disciplini kako se što više sunovratiti u političku provaliju.

"Od svega za što su se navodno zalagali na početku protesta, čelnici DF-a se ovih dana međusobno bore isključivo za spas svojih političkih pozicija i poslaničkih mjesta, ukoliko uspiju da pređu cenzus na narednim izborima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: