Radović: Vanja Ćalović da nam se pridruži da rušimo diktatora

“Ekshumirali su izborno zakonodavstvo i uz asistenciju Draginje Vuksanović usuli mu šaku andola u mrtva usta, koja je držao Darko Pajović i ponovo ga sahranili. Odluku koju su danas donijeli o formiranju odbora mi proglašavamo ništavnom", rekao je Knežević
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2015. 18:27h

Predsjednik bjelopoljskog odbora Radničke partije Dragan Radović pozvao je večeras Vanju Ćalović na proteste, navodeći da je MANS jedina nevladina organizacija u Crnoj Gori.

"Bili smo sa tobom kada si organizovala šetnje prije par godina. Sada dođi ti i pridruži nam se da rušimo diktatora", kazao je on.

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević rekao je da je danas u Parlamentu sahranjeno izborno zakonodavstvo, i da je u Skupštini vladala atmosfera kao na podgoričkom groblju Čepurci.

“Ekshumirali su izborno zakonodavstvo i uz asistenciju Draginje Vuksanović usuli mu šaku andola u mrtva usta, koja je držao Darko Pajović i ponovo ga sahranili. Odluku koju su danas donijeli o formiranju odbora mi proglašavamo ništavnom", rekao je Knežević, navodeći da se država pretvorila u institucionalni rijaliti u kome "zmaj od DPS-a kidiše na 'kristijane' iz SDP-a, sve čekajući Stoltenberga koji će odlučiti ko će u izolaciju".

Knežević je poručio da se predstavnici DF-a neće pojaviti na sastanku sa generalnim sekretarom NATO-a, jer unaprijed znaju šta će se tamo desiti.

On je kazao da će na sastanku sa Jensom Stoltenbergom lider SDP-a Ranko Krivokapić tužiti Ivana Brajovića i Vujicu Lazovića kako su ga iznevjerili, a Milutin Simović govoriti kako nigdje nebo nije plavo kao iznad Crne Gore.

Knežević je rekao da su predstavnici policije otkazali poslušnost šefovioma i odbili da intervenišu protiv demonstranata.

"Veliki broj časnih ljudi je odbio da postupi po naređenju i svakog dana nam govori kakva je panika u ANB-u. Policija je odbila da interveniše u razbijanju ovih mirnih demonstracija", rekao je.

Budimir Aleksić iz Nove srpske demokratije rekao je da demonstranti neće odustati do pada vlasti i formiranja prelazne vlade koja bi organizovala demokratske izbore.

On je istakao da javni servis vodi kampanji protiv demonstranata.

"Ono nas demonizuju i stigmatizuju. Oni krše zakon, izvještavaju navijački," rekao je on.

Aleksić je rekao da su demonstranti i pod blokadom medija u Srbiji koju kontroliše beogradska Vlada.

"Svi predstavnici srpskog naroda su ovdje ali naši protesti na medijima koje kontroliše Vlada u Srbiji ne postoje. Sram ih bilo -i RTS i ostale," rekao je on, navodeći da kampanju protiv demonstranata vode Informer i Pink.

Funkcioner PzP-a Veljko Vasiljević rekao je da Demokratski front ne traži ništa za sebe, već slobodne izbore za sve građane. On je pozvao opoziciju da se dobro zamisli prije nego dođe u parlament.

"Nečasno lice Crne Gore će se sjutra pokazati," rekao je on.

Njavljen kao "Čevljanin koji je sačuvao obraz", Milutin Đukanović iz Nove je rekao da DPS zastrašuje građane da ne bi došli na skup pred Parlamentom.

On je rekao da državni mediji vode kampanju protiv demonstranata. "TVCG je postala Drugi kanal televizije 777. Nema razlike između Rada Vojvodica i organizovanog kriminala," rekao je on.

Galerija