ZAHTIJEVAJU DA IM SE DOSATVI RJEŠNJE

LP: Građani da znaju ko je nadležan za proteste

Liberali pitaju da li je u cilju jačanja ovlašćenja lokalne uprave, ovakvu potvrdu organizatorima protesta možda izdala Mjesna zajednica Nova varoš, "ili se možda cijeli skup već danima odvija bez ikakvog zvaničnog akta nadležnog organa?"
11 komentar(a)
DF protesti, Foto: Filip Roganović
DF protesti, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.10.2015. 12:54h

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović zahtijevaće da mu se dostavi rješenje kojim su odobreni protesti DF bez vremenskog organičenja trajanja.

"Poslanik Popović ovo će zahtijevati na sjednici Skupštine u skladu sa Poslovnikom i članom 50. prema kojem poslanik ima pravo pristupa svim dokumentima, odlukama i rješenjima Skupštine, Vlade i drugih državnih organa", navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Dodaju da će predsjednik ove partije Andrija Popović ovakav zahtjev uputiti ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću i Glavnom gradu, ne bi li se građanima konačno predočilo i razjasnilo "ko je to odgovoran za pokušaj destabilizacije političke situacije ali i svakodnevnog funkcionisanja Glavnog grada Podgorica."

"Ovo je naročito važno zbog postojanja negativnog sukoba nadležnosti, kada i gradska i državna vlast poriču odgovornost i nadležnost za paradoksalnu situaciju koja traje već pola mjeseca. Juče je čak i ministar Konjević kazao, suprotno dotadašnjim izjavama, da on nema veze sa odobravanjem skupa koji se održava na najaktivnijoj saobraćajnici, uz zgrade najviših državnih organa, protivno Zakonu o javnim okupljanjima", navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Liberali pitaju da li je u cilju jačanja ovlašćenja lokalne uprave, ovakvu potvrdu organizatorima protesta možda izdala Mjesna zajednica Nova varoš, "ili se možda cijeli skup već danima odvija bez ikakvog zvaničnog akta nadležnog organa?"

Preporučujemo za Vas