Luka: Malesija bi kao opština bolje upravljala resursima

Luka je kazao da Pozitivna svojim programom građanima Tuzi nudi rješenja za poboljšanje vodosnadbijevanja seoskih područja, bolji plasman poljoprivrednih proizvoda, gradske infrastrukture i plan za ravnomjerni razvoj Malesije
66 pregleda 9 komentar(a)
Ruždi Luka, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ruždi Luka, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 13.10.2015. 12:36h

Pozitivna Crna Gora podržava zahtjev građana Malesije za dobijanje statusa Opštine i smatra da će na taj način mnogo bolje upravljati budžetom, poljoprivrednim i drugim dobrima sa ovog područja.

Član glavnog odbora stranke, Ruždi Luka, rekao je da se u Pozitivnoj zalažu za novi model upravljanja Gradskom opštinom Tuzi, što podrazumijeva i nezavisno funkcionisanje opštine u punom kapacitetu.

“Problem netransparentnosti gradske opštine se ogleda u utrošenim sredstvima iz budžeta, tačnije svega 25 odsto, dok je ostatkom sredstava raspolagao Glavni grad. Jedan od primjera netransparentnosti je i planirana izgradnja trotoara u Vuksanlekićima i Karabuškom polju za koje je izdvojeno 48 hiljada eura, dok od Tuzi do Karabuškog polja trotoara gotovo i da nema”, rekao je on.

Luka je kazao da Pozitivna svojim programom građanima Tuzi nudi rješenja za poboljšanje vodosnadbijevanja seoskih područja, bolji plasman poljoprivrednih proizvoda, gradske infrastrukture i plan za ravnomjerni razvoj Malesije.

Bonus video: