Pozitivna dolazi na sjednicu, ostali će u srijedu

Demos i URA vjerovatno neće biti danas na Cetinju, a učestvovaće na raspravi u srijedu
75 komentar(a)
Pozitivna, Darko pajović, Foto: Vesko Belojević
Pozitivna, Darko pajović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.10.2015. 05:34h

Poslanici Pozitivne učestvovaće u današnjem zasjedanju Skupštine, dok u Demosu, Demokratskoj Crnoj Gori i URA još uvijek razmatraju na koji će način učestvovati u radu parlamenta.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić juče je poručio da se poslanici koji budu prisustvovali današnjoj sjednici ne mogu smatrati opozicijom.

On je rekao da ne bi bilo dobro, i da bi se moglo nazvati „vjerolomstvom“ i odustajanjem od zajedničke ideje, da opozicija podrži DPS i pojavi se na zasjedanju Skupštine. “Ako već nijesu podržali nas, ne moraju da podrže Mila Đukanovića i režim i da učestvuju u radu Skupštine. Svaki opozicionar koji bi se pojavio na zasjedanju, nije opozicionar“, poručio je Mandić.

Poslanik Pozitivne Srđan Perić rekao je da je apsurdno da svoj opozicioni kapacitet dokazuju onima koji su tokom četvrt vijeka opozicionog delovanja razlog za sve neuspjehe vidjeli isključivo u drugima.

Nezavisni poslanik iz Demokrata Velizar Kaluđerović rekao je da će učestvovati na današnjoj sjednici Anketnog odbora za ispitivanje prodaje Duvanskog kombinata.

“Planirano je saslušanje stečajnog sudije i stečajnog upravnika, daću prednost održavanju te sjednice” rekao je Kaluđerović “Vijestima”. Prema saznanjima “Vijesti”, predstavnici Demosa i URA neće učestvovati na današnjoj sjednici, već će se kolegama u parlamentu pridružiti kada na red dođu predlog Zakona o energetici i rasprava o teritorijalnom statusu Tuzi.

Na današnjoj, prvoj redovnoj sjednici jesenjeg zasjedanja koja će se održati na Cetinju, na dnevnom redu je odlučivanje o formiranju Odbora za praćenje sprovođenja izbornih zakona.

Bonus video: