Stoltenberg: Neću da prejudiciram odluku o pozivu Crnoj Gori u NATO

„Posljednja podrška stigla je od Bijele kuće, pod uslovom da Crna Gora nastavi da napreduje u ključnim oblastima“, kazao je Stoltenberg
34 komentar(a)
Jens Stoltenberg, Foto: Savo Prelević
Jens Stoltenberg, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.10.2015. 12:20h

Crna Gora je napredovala u više oblasti, poručio je generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, i rekao da osjeća rast podrške za upućivanje poziva državi za članstvo u Alijansi.

„Crna Gora je zaista napredovala, kad je u pitanju vladavina prava, uspostavljanje nezavisnog sudstva, ali i kad je u pitanju modernizacija vojske i obavještajnih službi”, rekao je Stoltenberg na sjednici Parlamentarne skupštine NATO-a, koja se održava u norveškom gradu Stavanger.

On je, dodao je, ohrabren napretkom, i poručio da neće da prejudicira odluku o pozivu u decembru, kao i da bi bilo pogrešno da sad donosi zaključke. „Ali osjećam rast podrške za poziv Crnoj Gori“

„Posljednja podrška stigla je od Bijele kuće, pod uslovom da Crna Gora nastavi da napreduje u ključnim oblastima“, kazao je Stoltenberg.

On je kazao da ga o Crnoj Gori pitaju otkad je postao sekretar prošle jeseni.

„I već godinu odgovaram na isti način. Ali, nadam se da ću početkom decembra, kad ćemo imati ministarski sastanak, moći da dam precizniji odgovor“, kazao je Stoltenberg.

Bonus video: