"AKO SE NE UJEDINIMO, ONDA NISMO ZA OVAJ POSAO"

Dajković: Iskoristiti politički cunami i poslati DPS u opoziciju

On je poručio da će podgorički odbor Prave Crne Gore u punom kapacitetu podržati proteste zakazane za subotu u glavnom gradu
1850 pregleda 54 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Prava Crna Gora
Sa sjednice, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 13.02.2019. 11:30h

Na sjednici kordinatora Prave Crne Gore u Podgorici, kojoj je prisustvovao i predsjednik partije Marko Milačić, odabrani su povjerenici za većinu podgoričkih mjesnih zajednica, ali su i donesene odluke po pitanju najaktuelnije političke teme u državi – po pitanju protesta, saopšteno je iz te partije.

Predsjednik gradskog odbora i generalni sekretar Prave Crne Gore, Vladislav Dajković, smatra da opozicija treba da iskoristi "politički cunami" koji je, kako je rekao, proizveo Duško Knežević.

''Mi jesmo najmlađa politička partija u državi, ne samo formalno, već i po starosnom kriterijumu našeg članstva, ali smo vrlo brzo shvatili da bez ozbiljnog rada na terenu, tačnije bez jakih i kompaktnih opštinskih i mjesnih odbora na koje bi se, na kraju dana, naslonila naša ideja – nema uspjeha. S tim u vezi, raduje me što već sada, godinu dana nakon osnivanja Prave Crne Gore imamo odbore u većini crnogorskih opština, a još više me raduje što ćemo vrlo brzo imati i mjesne odbore na nivou cijele Podgorice. Ipak, budite uvjereni u jedno: ako cjelokupna opozicija, uključujući i Pravu Crnu Goru, ne iskoristi politički cunami koji je proizveo do juče režimski biznismen Duško Knežević, ako se ne ujedinimo i zajedničkim snagama nakon trideset punih godina ne pošaljemo DPS u opoziciju, onda mi i nismo za ovaj posao i trebamo kolektivno napustiti politiku", kazao je Dajković.

Poručio je da će podgorički odbor Prave u punom kapacitetu podržati proteste zakazane za subotu u glavnom gradu.

"Dakle, imajući u vidu dramatičnost trenutka, polazeći od činjenice da smo svojim očima vidjeli primopredaju od 100.000 eura usmjerenu za kupovinu glasova samo u Zeti, apriorno cijeneći iskrenost i dobru volju organizatora, obavještavamo javnost da će podgorički odbor Prave Crne Gore sa preko stotinu svojih članova i njihovih porodica, snažno podržati proteste zakazane za subotu 16.02.2019. godine u Podgorici,'' zaključio je Dajković.

Preporučujemo za Vas