Bulajić: DPS zna da u poštenoj utakmici nema šansu

Tokom protestnog skupa neznatno je bilo povećano prisustvo uniformisane policije, dok su njihove starješine bile ispred ulaza Skupštine
102 pregleda 127 komentar(a)
protesti Df, Foto: Sloboda traži ljude
protesti Df, Foto: Sloboda traži ljude
Ažurirano: 11.10.2015. 18:19h

Funkcioner Nove Strahinja Bulajić zapitao je DPS zbog čega ne raspiše poštene izbore, ako su “ uvjereni da njihova politika ima utemeljenje u narodu “.

”Zašto bježe od naših zahtjeva, zašto ne raspišu poštene izbore pa ako pobjede, sretno im bilo. Ali oni znaju da u poštenoj utakmici nemaju nikakvu šansu,” rekao je Bulajić večeras sa protesta.

On je,kako je rekao, nakon odlaska “legalnih policijskih snaga upozorio pojedince iz vlasti da ne pokušavaju da ubace kriminalce u maskirne uniforme, pokušavajući da ih predstave kao legalan represivni aparat”.

Bulajić kaže sa nezvanične medijske informacije da su jake policijske snage povučene jer se smanjio broj građana na protestima, smiješne.

”Pa, zar sinoćnji skup nije bio ako ne najveći, onda jedan od najvećih? Vidimo da su dovezli novo vatrogasno vozilo vjerovatno sa jačim vodenim topom.Poručujem im da ga ne upotrebljavaju. Mi smo svi odlučni da branimo odbranimo naše zahtjeve i sa tim neka računaju,” dodao je.

Poslanik DF i funkcioner Demokratske narodne partije Vladislav Bojović rekao je da je MUP povlačenjem policije i borbenih vozila priznao da su ovo mirni demokratski protesti građana i da ne postoji ni jedan osnov da budu zabranjeni ili nelegitimni.

On je pozvao premijera Mila Đukanovića da podnese ostavku, a SDP da napusti Vladu.

“Vidimo da je posljednjih dana lider SDP Ranko Krivokapić naziva nelegitmnom.Poručujemo Krivokapiću da ne pronalazi jeftine izgovore, da ne vrda i da ni jedan integracioni proces ne može biti priječi od uspostavljanja osnovnih demokratskioh pricipa i stvaranja uslova za slobodne i fer izbore,” rekao je on.

Tokom protestnog skupa neznatno je bilo povećano prisustvo uniformisane policije, dok su njihove starješine bile ispred ulaza Skupštine.

Po okončanju skupa desetak kampanjola sa službenicima Posebne jedinice napustilo je centar grada iz pravca ulice u kojoj je zgrada Vlade.

Bonus video: