Vedad Kurpejović jednoglasno izabran za predsjednika Foruma mladih SDP

"Konvenciji FM SDP CG je prisustvovalo 228 izabranih delegatkinja i delegata, 154 članice i člana Foruma mladih u svojstvu gostiju, predsjednik SDP Ranko Krivokapić, potpredsjednici Mirel Radić-Ljubisavljević i Almir Rebronja, generalni sekretar Ramo Bralić i predsjednici Opštinskih odbora SDP iz cijele Crne Gore", saopšteno je iz SDP
116 pregleda 14 komentar(a)
Forum mladih SDP, Foto: SDP
Forum mladih SDP, Foto: SDP
Ažurirano: 11.10.2015. 13:09h

Vedad Kurpejović jednoglasno je izabran za predsjednika Foruma mladih Socijaldemokratske partije Crne Gore (FM SDP CG), dok su za potpredsjednike su izabrani Denis Babić, Filip Miloš, Marija Filipović i Radovan Perović. Za predsjednika Statutarne komisije izabran je Emir Hadžimušovića dok su za članove ovog organa izabrani Bajo Stanić i Nermin Kasumović.

Oni su na ove funkcije izabrani na VIII Konvenciji foruma mladih SDP koja je održana juče u Podgorici.

"Konvenciji FM SDP CG je prisustvovalo 228 izabranih delegatkinja i delegata, 154 članice i člana Foruma mladih u svojstvu gostiju, predsjednik SDP Ranko Krivokapić, potpredsjednici Mirel Radić-Ljubisavljević i Almir Rebronja, generalni sekretar Ramo Bralić i predsjednici Opštinskih odbora SDP iz cijele Crne Gore", saopšteno je iz SDP

Krivokapić je ovom prilikom pozdravljajući Konvenciju poručio: "25 godina traje Crnogorska socijaldemokratija i tako traje jedina Partija na pravoj strani istorije. Je li to malo, može li više od toga? Mora više od toga. Svako od nas je zgrabio svoje parče istorije i dolazi vrijeme za vaše parče istorije. Ova zemlja mora viđet vlast koja odgovara vama, koja služi vama, vlast koja se boji vas, ali ne zbog protesta nego zbog zakona i vlast sa kojom se svuđe možete podičiti. Vi ste pesnica Crne Gore kao što smo mi stariji nekada bili. Ruža za prijatelje, pesnica za neprijatelje pravde i slobode u Crnoj Gori. Nezavisna Crna Gora je vratila slobodu državi, vi morate da obezbijedite slobodu za sve građane Crne Gore. Mi smo uvijek bili lideri političkih ideja i lideri reformske Crne Gore. Mi smo 21. maja počeli i kako je nekima trebao 6. oktobar nama treba 22. maj. 22. maj slobode za sve građane Crne Gore. Vlast koja zavadi da bi vladala nije u interesu građana Crne Gore. Oni kojima je partija ispred države su prijetnja državi. Oni koji vladaju da bi bili vlasnici Crne Gore su prijetnja državi. Dobićemo članstvo u NATO i pečat na nezavisnost Crne Gore, ali tada počinje prava borba za pravičnu Crnu Goru za Crnu Goru ekonomskog razvoja - bez ružičastih obmana. SDP je znao i znaće – onda su vas ćerali ratom sada neimaštinom – SDP će kako i tada tako i sada učiniti sve da ostanete i da se vratite. I to je izazov na ovim izborima – vratiti Crnoj Gori mladost. Zato ste u jedinoj partiji 25 godina na pravoj strani istorije. Vi ćete biti okosnica i kičma, a mi ruke i pomoć. Neka vam je srećna Konvencija i velika pobjeda iduće godine".

Novoizabrani predsjednik FM SDP CG Vedad Kurpejović je u obraćanju Konvenciji između ostalog poručio: "Povjerenje je ono od čega ćemo početi u Forumu mladih i ono na čemu ćemo sve graditi. Forum mladih ne pripada niti meni niti potpredsjednicima, on pripada vama, jer ga vi činite i vi mu dajete snagu. Pred nama je istorijska mogućnost snage Socijaldemokratske partije Crne Gore. Čekali smo dugo, i borili se sa raznim barikadama na našem putu građanske i pravno sigurne Crne Gore. Barikade su se počele rušiti, a mi smo i moramo biti predvodnici kolone koja će čuvati 21. maj i koja će biti garant stabilnosti i pune vladavine prava. Ovakve prilike se pruže rijetkima. Na nama je, samo na nama, da to iskoristimo. Jer to je naša obaveza prema našoj Crnoj Gori, prema našim drugovima i drugaricama. Dopustite da vam dam obećanje da dolazi novo vrijeme – vrijeme za SDP – garant stabilnosti Crne Gore".

Iz SDP je saopšteno da je ma VIII Konvenciji FM SDP CG je usvojen novi Statut, Programska deklaracija i prezentovan novi vizuelni identitet organizacije.

Bonus video: