SNP: Vlada na osnovu neustavnog nameta prihodovala više od devet i po miliona eura

Insistiramo da Ustavni sud napokon donese odluku po inicijativi SNP-a i stavi tačku na ovu pljačku od strane Vlade Crne Gore. Ukazujemo da je prošlo već skoro pola godine od kada smo podnijeli tu inicijativu", kazali su iz SNP
2 komentar(a)
gorivo, Foto: Vesko Belojević
gorivo, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.10.2015. 09:58h

Pozivamo Ustavni sud Crne Gore da se konačno izjasni o inicijativi Kluba poslanika Socijalističke narodne partije (SNP) za ocjenu ustavnosti vladine Uredbe kojom je uvedena taksa od sedam centi po litru goriva, saopšteno je iz SNP.

"Zbog različitih informacija koje su se pojavile u medijima, SNP konstatuje da tačna cifra koju je Vlada Crne Gore prihodovala od 20.04. do 06.10. na osnovu tog neustavnog nameta iznosi 9.557.185,48 eura. Insistiramo da Ustavni sud napokon donese odluku po inicijativi SNP-a i stavi tačku na ovu pljačku od strane Vlade Crne Gore. Ukazujemo da je prošlo već skoro pola godine od kada smo podnijeli tu inicijativu", kazali su iz SNP.

Iz ove partije su dodali da podsjećaju javnost Crne Gore na ranije proklamovani stav Ustavnog suda da će se "po hitnom postupku“ izjasniti o inicijativi SNP-a.

"Ukazujemo, takođe, da Vlada Crne Gore želi preko ovog neustavnog nameta da uzme mnogo više novca od građana, nego što je proklamovanih devet miliona eura. Podaci pokazuju da je taj „prihod“ ostvaren već do kraja septembra, tako da se potvrđuje raniji stav SNP-a da će Vlada Mila Đukanovića godišnje iz džepa građana uzeti više od 18 miliona eura", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: