ODRŽANA SJEDNICA OPŠTINSKOG ODBORA

DPS Bar: Opozicija i mediji opstruišu kapitalne projekte, podrška Raičeviću

Fokus građanskih protesta u Baru, kako smatraju u DPS-u, nije zaštita životne sredine
3917 pregleda 142 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: DPS
Sa sjednice, Foto: DPS

Aktuelna situacija u vezi izgradnje vrtića u dvorištu Gimnazije "Niko Rolović" tokom sinoćnje rasprave članova Opštinskog odbora DPS u Baru je okarakterisana kao opstrukcija opozicionih predstavnika i jednog broja medija kroz sprečavanje realizacije kapitalnih i razvojnih projekata, te da fokus protesta nije zaštita životne sredine, kako se u javnosti to želi predstaviti, saopšteno je iz te partije.

"Stoga, Opštinski odbor očekuje da se u narednom periodu pitanjem izgradnje vrtića, direktnijim angažmanom i sa većim intenzitetom, bave nadležne državne institucije iz reda investitora i nadzora nad izvođenjem radova, kako bi se spriječilo da i dalje generacije najmlađih u Baru trpe zbog 'loših igara starijih'," saopšteno je iz odbora DPS u Baru.

Ističu i da su članovi odbora u Baru dali bezrezervnu podršku predsjedniku Opštine Dušanu Raičeviću, i takođe izrazili podršku rukovodstvu partije na, kako navode, odbrani najvitalnijih vrijednosti našeg društva od značaja za budućnost Crne Gore.

Opštinski odbor DPS Bar je na sinoć održanoj sjednici, kako je saopšteno, razmatrao Izvještaj o realizaciji izbornog programa i rada Kluba odbornika za 2018. godinu, kao i Plan rada opštine Bar za 2019. godinu.

Sjednici je prisustvovao Goran Jevrić u svojstvu koordinatora Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević upoznao je članove Opštinskog odbora sa Izvještajem o realizaciji projekata tokom 2018. godine i planom za 2019. godinu, i tom prilikom istakao "mjerljive rezultate na polju finansijske i sveukupne stabilizacije nove lokalne uprave".

"Lokalna uprava u Baru je nakon poslednjih lokalnih izbora osvježena novim kadrovskim rješenjima iz svih članica vladajuće koalicije, koji su garant da će u narednom periodu realizacijom projekata "za ljepši i razvijeniji Bar" omogućiti dodatno unapređenje kvaliteta života naših građana", stoji u saopštenju OO DPS Bar.

Akcenat u 2019. godini stavljen je, kako navode, na unapređivanje putne infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže, posebno na području naselja Dobre vode i Veliki pijesak.

"Uz podsjećanje da je radna grupa opštine Bar, Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Bar i Regionalnog vodovoda, prije utvrđenog roka, završila izradu Projektnog zadatka za izradu Strategije vodosnabdijevanja Bara. Time se po prvi put pristupilo rješavanju problema vodosbdijevanja na bezvodnom dijelu opštine koji gravitira ka Skadarskom jezeru, Crmnici i Krajini, što će uz dodatnu podršku značajno unaprijediti kvalitet života na cijeloj teritoriji opštine Bar", navodi se u saopštenju.

Predsjednica OO DPS Bar Branka Nikezić predstavila je, dodaje se, Izvještaj o radu Kluba odbornika u aktuelnom sazivu Skupštine opštine Bar.

"Nikezić je istakla značaj odgovornog vršenja vlasti i uspješne realizacije Programa partije koji je dobio podršku Barana na izborima, uz ocjenu da razvoj Bara treba da bude okosnica svake politike jer je to u najvećem interesu svih građana", navode iz DPS-a.

Član Izvršnog odbora DPS-a Crne Gore Goran Jevrić istakao je zadovoljstvo realizacijom projekata koji su u Baru realizovani u prethodnom periodu koji "potvrđuju da je Bar grad potencijala i razvoja koji će novo rukovodstvo Bara, na čelu sa Dušanom Raičevićem, uspjeti realizovati u najboljem interesu za građane Bara."

"Jevrić je naglasio da je glavna prepoznatljivost Demokratske partije socijalista u proteklih 20 godina bilo jedinstvo među članovima i apsolutna posvećenost demokratskom razvoju Crne Gore. DPS je u svim izazovnim trenucima kroz noviju istoriju prepoznao mnoge zamke i znao izabrati pravi put razvoja, od najsiromašnije republike bivše SFRJ do članice NATO i regionalnog lidera u evropskim integracijama, i da je važno da tako i ostane, uprkos opstrukcijama koje dolaze iz raznih domaćih i inostranih nedobronamjernih centara moći. Zbog toga je važno očuvati vrijednosti DPS-a koje se ogledaju u jedinstvu i nedvosmislenoj podršci rukovodstvu partije, naglasio je on", navodi se u saopštenju OO DPS Bar.

Na sjednici je, zaključuju, takođe bilo riječi o predstojećim partijskim obavezama i aktivnostima u vezi predstojećeg Kongresa Partije koji će biti održan na jesen, te o značaju partijskih izbora u okviru Opštinske izborne konferencije koja će biti organizovana tokom narednih mjeseci.