Bina i šatori još ostaju kod Skupštine

Policija asistira komunalcima tek kad donesu dokaz da su fizički spriječeni u uklanjanju šatora i bine, kazao izvor iz policije
72 pregleda 74 komentar(a)
DF PROTESTI, Foto: Filip Roganović
DF PROTESTI, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.10.2015. 06:31h

Policija u narednih nekoliko dana najvjerovatnije neće intervenisati na uklanjanju bine i šatora na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, iako je ranije iz MUP-a saopšteno da zabrana saobraćaja važi do danas.

Izvor "Vijesti" iz policije kazao je da komunalna pilicija prvo mora da pokuša fizički da izvrši riješenje Sekretarijata za saobraćaj i komunalne policije, a ako fizički budu spriječeni stiče se pravo da od policije traže asistenciju.

"Komunalni policajci moraju dokazati da su pokušali da izvrše riješenje i da su spriječeni. Tada se obraćaju nadležnom Centru bezbijednosti sa dokazom da su spriječeni, a CB donosi akt kojim ih obavještava da će asistirati u roku koji, osim u izuzetnim situacijama, može biti kraći od pet dana", kazao je sagovornik "Vijesti".

Iz Komunalne policije kazali su da će podnijeti novi zahtjev za asistenciju prilikom "uklanjanja nelegalno postavljenih objekata na bulevaru".

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović (DPS) rekao je da u vlasti ne postoje političke razlike zbog protesta navodeći da gradske službe profesionalno sarađuju sa Upravom policije.

"Ne možemo govoriti o političkim razlikama, niti o pokušaju prebacivanja odgovornosti sa nivoa Glavnog grada na nivo države, niti u obrnutom smjeru", rekao je on za TV Vijesti.

Organizatori protesta sinoć su poručili ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću da ne pokušava da ukloni binu i šatore, navodeći da time rizikuje mir u Crnoj Gori.

Funkcioner DNP-a Predrag Bulatović kazao je da proteste niko ne može da zabrani jer su na bulevaru u skladu sa zakonom.

"Doći će novo vrijeme i za svaki nepravni akt koji izazove posljedice za Crnu Goru, Konjević će biti odgovoran. Ako probate bilo što da radite, rizikujete mir i stabilnost u Crnoj Gori", kazao je Bulatović, dok je potpredsjednik Skupštine Branko Radulović kazao da će premijer Milo Đukanović pokušati da sa svojim crnim trojkama izazove nerede, poručujući demonstrantima da "isprate takve".

Predsjednik BDZ Hazbija Kalač rekao je da vlast pokušava da se spasi podjelama.

Bonus video: