Crna Gora znatno napredovala, to će uticati na odluku o pozivu

“Napredak je uočljiv i na polju vladavine prava i na polju reformi bezbjednosnih i vojnih službi”, rekao je Stoltenberg na pres konferenciji nakon ministarske konferencije Saveza
27 komentar(a)
Jens Stoltenberg, Foto: Rajko Milić
Jens Stoltenberg, Foto: Rajko Milić
Ažurirano: 08.10.2015. 17:11h

"Crna Gora je zaista napravila napredak u reformama i prepoznato je da Crna Gora ide snažno naprijed, u šta sam se uvjerio i prilikom posjete Podgorici prije nekoliko mjeseci", kazao je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

“Napredak je uočljiv i na polju vladavine prava i na polju reformi bezbjednosnih i vojnih službi”, rekao je Stoltenberg na pres konferenciji nakon ministarske konferencije Saveza.

On, na pitanje crnogorskih medija, nije mogao da predvidi da li će na decembarskoj konferenciji ministara vanjskih poslova zemalja NATO-a biti koncenzusa članica vezano za poziv Crnoj Gori. Stoltenberg je kazao da ce delegacija Sjevernoatlantskog saveza naredne sedmice posjetiti Podgoricu te da ce se sastati sa predstavnicima parlamenta.

“To će biti dio priprema za ministarski susret u decembru kada ćemo i donijeti odluku o pozivu. U ovom momentu ne mogu da presuđujem o toj odluci ali mogu da kažem da je Crna Gora ostvarila napredak i da ce se to konstatovati u decembru”, kazao je Stoltenberg.

Ministarska konferencija NATO-a danas u Briselu protekla je u znaku sukoba na Bliskom Istoku, dešavanjima u Azerbejdžanu, ali i ruskim incidentom u vazdušnom prostoru Turske i izbjegličke krize koja potresa Evropu.

Bonus video: