Krivokapić održao sastanak sa predstavnicima albanskih partija

"Na sastanku su razmatrani Predlozi zakona o izmjenama zakona o lokalnoj samoupravi, teritorijalnoj organizaciji, Glavnom gradu i finansiranju lokalne samouprave, čijim bi usvajanjem na oktobarskoj sjednici Skupštine trebalo da budu stvorene pretpostavke za formiranje opstine Malesija - Tuzi", navodi se u saopštenju
8 komentar(a)
SDP albanske partije, Foto: SDP
SDP albanske partije, Foto: SDP
Ažurirano: 08.10.2015. 13:18h

Danas je održan sastanak rukovodstva SDP i albanskih partija (Albanska alternativa koju su predstavljali predsjednik Đerđ Camaj i poslanik Nik Đelošaj, Demokratska partija, koju je predstavljao predsjednik Fatmir Đeka, Gradjanska inicjativa, koju su predstavljali predsjenik Smailj Čunmuljaj i funkcioner Partije Vaselj Siništaj, Demokratska unija Albanaca, koju je predstavljao Fadilj Kajošaj, predsjednik Gradske opštine Tuzi) povodom pitanja koja se odnose na formiranje opštine Malesija - Tuzi.

U ime SDP sastanku su prisustvovali pored predsjednika Krivokapića, potpredsjednik Raško Konjević, Generalni sekretar Ramo Bralić i predsjednik Savjeta SDP Rifat Rastoder.

"Na sastanku su razmatrani Predlozi zakona o izmjenama zakona o lokalnoj samoupravi, teritorijalnoj organizaciji, Glavnom gradu i finansiranju lokalne samouprave, čijim bi usvajanjem na oktobarskoj sjednici Skupštine trebalo da budu stvorene pretpostavke za formiranje opstine Malesija - Tuzi", navodi se u saopštenju.

"Predsjednik SDP Ranko Krivokapijć kazao da SDP daje punu podršku nastojanjima predstavnicima albanskih partija na ostvarivanje svojih Ustavnih prava na lokalnu samoupravu. Ukazao je da država u prethodnom periodu nije do kraja uvažila poziciju, status i prava albanskog naroda koji je dao nemjerljiv doprinos izgradnji multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, obnovi crnogorske nezavisnosti i njenoj evropskoj i evroatlantskoj perspektivi. Tim povodom je naglasio da je krajnje vrijeme da se riješe pitanja na čije rjesavanje se čeka punih 25 godina", navedeno je u saopštenju.

Predstavnici SDP i albanskih partija su na sastanku razmijenili stavove o konkretnim rješenjima iz predloga zakona i ocijenili da postoji osnovna saglasnost oko njihovog sadržaja i amandmana koji će biti podneseni čiji je cilj korekcija predlozenih zakonskih tekstova.

Bonus video: