DEMOS: Partije sateliti ne zaslužuju javnu komunikaciju

Iz Demosa su saopštili da će ostaviti psiholozima i antropolozima da objasne ovu potrebu osoba i partija da se vraćaju odakle su krenuli bezočno denuncirajući druge za vrijeme svojih nedjela
81 pregleda 16 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 08.10.2015. 10:59h

Povodom argumentovanog osvrta našeg predsjednika na poslednje Đukanovićeve stavove i zloupotrebe širokog spektra, uključujući i aferu “Snimak”, javio se “SD” koji shodno svom značaju nije ni tretiran u analizi predsjednika DEMOS-a. Ostaje nejasno da li je smušeno saopštenje “Socijaldemokrata” stvarno inicirano kod njih ili su ga samo potpisali, navodi se u reagovanju DEMOS-a.

Partija pristalica Ivana Brajovića, koji sebe nazivaju Socijaldemokrate kazali su juče da je pretenciozno da ih Miodrag Lekić, ambasador iz ratnih devedesetih koji je odbio da vrati ambasadorsku funkciju Crnoj Gori i stavio se na raspolaganje Slobodanu Miloševiću, uči demokratiji u Crnoj Gori.

"Zabuni koja je partija stvarno pisala pomenuto saopštenje dodatno doprinosi pominjanje, i to sa zgražavanjem, 90. godine i Slobodana Miloševića što najčešće čini sadašnja i tadašnja partija na vlasti. Istina, i predsjednik “SD” Ivan Brajović je tada kao nezavršeni student sa ulice našao prvo zaposlenje postajući visoki funkcioner – potpredsjednik Skupštine", navodi se u reagovanju DEMOS-a.

Iz Demosa su saopštili da će ostaviti psiholozima i antropolozima da objasne ovu potrebu osoba i partija da se vraćaju odakle su krenuli bezočno denuncirajući druge za vrijeme svojih nedjela.

"Pored bljutave demostriracije svog satelitskog karaktera kojim napadno brani Mila Đukanovića od DEMOS-a, “SD” je i u saopštenju pokazao svoj politički nivo i duhovne afinitete, pa im je nečiji uličarsko - đilkoški nastup nedostojan komentara takođe bio inspiracija za političku elaboraciju. Mučan i jalov je bio napor sastavljača saopštenje “SD” u kojem je Ranko Krivokapić predstavljen kao saveznik DEMOS-a. Činjenice govore da sastavljači pomenutog saopštenja zajedno sa Krivokapićem čine vladinu koaliciju, da tamo grozničavo drže podijeljeni plijen. I to po visoku cijenu, ne samo institucionalnog haosa. Sve to praćeno međusobnim optužbama - ko je više od njih ekonomski opljačkao i devastirao ovu zemlju", kazali su iz DEMOS-a

Dodaju da domaća javnost dobro zna njihov javni stav da je Ranko Krivokapić kao činilac vlasti politički protivnik opozicionog DEMOS-a.

"Taj naš jedino mogući stav nas nikada neće dovesti do formulacija koje kočijaškim rečnikom “SD” opisuju istog Krivokapića, svog dojučerašnjeg predsjednika. Nastojaćemo da ovoj satelit partiji čiji je profil dodatno ofiran i njihovim smiješnim napadom na DEMOS ubuduće ne odgovaramo, pa ni onda kada budemo pouzdano znali da su saopštenje napisali sami", poručili su iz DEMOS-a.

Bonus video: