Jovović: RTCG manipuliše informacijama u korist članstva u NATO

„Ovakvo skandalozno izvještavanje javnog servisa dovoljno govori koliko je on zapravo javan. Ali, ne treba mnogo mariti za to. Ipak je ulog veliki, a to je konačna pobjeda u tuđemil(ov)skoj bici“, ocjenjuje Jovović
30 komentar(a)
Ognjen Jovović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ognjen Jovović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.10.2015. 08:44h

Pokret za neutralnost optužio je danas RTCG za manipulisanje informacijama u korist članstva Crne Gore u NATO.

„Laboranti RTCG, u svojim manipulativnim izvještajima (za antologiju), su priču oko NATO integracija uzdigli na nivo našeg nacionalnog procvata ili uvenuća“, smatra Ognjen Jovović, predsjednik Skupštine Pokreta za neutralnost.

„Ova laboratorija, zarad procvata, na selektivan način pravi izvještaje. Dakle, ono što odgovara lansira u etar, a ono što je škatljivo za oligarhiju potiskuje“, dodao je.

Kao primjer je uzeo jučerašnju izjavu američkog ambasadora pri NATO Daglasa Luta.

„U izvještaju javnog servisa ova izjava je prenesena ovako: 'Pozicija SAD je jasna. Naš stav je da Crna Gora treba da dobije pozivnicu u decembru na Ministarskom sastanku i postane 29. članica NATO-a. I dalje smatramo da Crna Gora treba da unaprjeđuje podršku članstvu u NATO-u i da nastavi ono što je već započela, progres u reformama u oblasti vladavine prava'. Međutim, ambassador Lut je sasvim drugačiju poruku poslao. Gotovo identičnu kao i potpredsjednik njegove države, Džosef Bajden. Lut je u svom obraćanju precizno naglasio (a o tome postoji i video zapis) da Crna Gora treba da dobije pozivnicu u decembru (…) pod uslovom da ojača podršku javnog mnjenja i nastavi da sprovodi reforme na polju vladavine prava,“ stoji u saopštenju.

Lut je, ističe Jovović, jasno naglasio da Crna Gora treba još malo da se spremi za put u NATO.

„Ovakvo skandalozno izvještavanje javnog servisa dovoljno govori koliko je on zapravo javan. Ali, ne treba mnogo mariti za to. Ipak je ulog veliki, a to je konačna pobjeda u tuđemil(ov)skoj bici“, ocjenjuje Jovović.

On se osvrnuo i na način na koji je RTCG ispratila proslavu Dana Vojske Crne Gore.

„Cjelokupnu ceremoniju sa ovog jubileja i zanesenost progresom, koju nisu krili čelnici oligarhije, laboratorija za ispiranje mozgova, zvana Javni servis, studiozno je prenijela“.

Govori sa ovog jubileja su, smatra Jovović, predstava kako vlast bije bitku, čiji je cilj „proizvodnja jednodimenzionalnosti i očuvanje tekovina“.

„'Spremni smo za NATO', poruka je koja se svakodnevno, do stepena inflacije, distribuira našom javnom scenom. Ipak je na proslavi Dana Vojske Crne Gore ova poruka obilovala posebnom akustičnošću. Kako i ne bi kada ju je izrekla ministarka odbrane Milica Pejanovič-Đurišić i njen poslodovac, sve i sva, Milo Đukanović. Uz prepoznatljiv žargon, naravno, depeesovske škole, ministarka je ukazala na utrošenu količinu 'rada, truda i posvećenosti' da bismo bili spremni za NATO. Ovaj njen stav bi se možda i mogao staviti pod sumnju, mada jedino u šta se zaista ne smije posumnjati jeste bespoštenost u pravljenju jednodimenzionalne svijesti crnogorskog građanstva“.

Bonus video: