Kalezić: Ne borimo se protiv NATO-a, već tražimo slobodne izbore

"Mi govorimo i govorimo, ali nema odgovora. Zato moramo nezadovoljstvo da iskažemo glasnije", rekla je Kalezić
96 pregleda 174 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2015. 19:14h

Poslanica Demokratskog fronta Jelisava Kalezić izjavila je, tokom protesta ispred zgrade Skupštine Crne Gore, da demonstranti ne žele da ruše ustavni sistem niti da se bore protiv NATO-a, već da traže slobodne izbore.

Ona je podsjetila da se prema Ustavu Crne Gore volja građana izražava na slobodnim izborima ističući da građani imaju pravo da iskažu nezadovoljstvo.

"Mi govorimo i govorimo, ali nema odgovora. Zato moramo nezadovoljstvo da iskažemo glasnije", rekla je Kalezić.

Na skandiranje "Milo lopove" ona je rekla da "nikoga ne treba tako zvati dok sud ne dokaže".

Predsjednik poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović kazao je da je vlast u panici i da je zbog toga za nju svaki protest veliko iskušenje.

On je rekao da u vlasti vlada haos i da je to primjetno po reakcijama državnih organa na proteste.

Đukanović je rekao da je MUP donio rješenje o zabrani saobraćaja na Bulevaru Svetog Petra Cetrinjskog iako je Komunalna policija jutros tražila da se šatori i bina uklone.

"Sinoć smo zvali (Miodrag) Lekića, (Goran) Danilovića, (Radovan) Asanovića, da dođu do nas i nisu se odazvali. Više ih zvati nećemo", kazao je on.

Predsjednik Demokratske stranke jedinstva Nebojša Jušković čestitao je 63. rođendan ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, što je ispraćeno skandiranjem "Putin, Putin".

On je kazao da je protiv ulaska Crne Gore u Evropsku uniju i naveo da je Putin protiv "rastućeg satanizma i fašizma u svijetu".

Galerija

Bonus video: