Rovčanin: Ne smijemo da se okrećemo protiv Rusije

On je zamjerio organizatorima što tribinu o integracijama nijesu počeli minutom ćutanja, za žrtve NATO bombardovanja
59 pregleda 6 komentar(a)
Nikola Rovčanin, Foto: Goran Malidžan
Nikola Rovčanin, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 07.10.2015. 12:21h

Funkcioner Nove srpske demokratije i odbornik Demokratskog fronta (DF) u pljevaljskom parlamentu Nikola Rovčanin tvrdi da je ideja o NATO integracija u Pljevljima doživjela potpuni debakl, pa su organizatori skupa u sali Doma vojske bili prinuđeni da u toku radnog vremena silom privode zaposlene partijske kadrove.

Rovčanin je na konferenciji za novinare kazao da su pored direktora ustanova, javnih službi, načelnika i drugih funkcionera, organizatori na tribinu doveli učenike jedne od osnovnih škola.

"Juče od 13 časova u Pljevljima je sve stalo, jer oni koji treba da vode grad, školske i predškolske ustanove, javne službe i druge državne i lokalne organe bili su u sali Doma vojske, kako bi jedni druge ubjeđivali da je NATO budućnost Crne Gore. Dakle, činjenica da slobodni građani Pljevalja nisu podržali takvu tribinu, govori o njenoj potpunoj propasti. Ali ovoj lokalnoj upravi sve propada i postaje neostvarivo, od tendera pa do predizbornih obećanja, a uskoro će i sama propasti tako što će se utopiti u moru svog neznanja, nemoći i bezidejnost", ističe Rovčanin.

On je zamjerio organizatorima što tribinu nijesu počeli minutom ćutanja, za žrtve NATO bombardovanja.

"Nije bilo tako davno kada su iznad glava svih posjetilaca tribine proljetali bombarderi, upravo oni koji donose na svojim krilima nesreću svuda po svjetu. Umjesto da slavimo čuvare našeg neba, da se njima ponosimo, dičimo ratnicima iz našeg grada koji su čuvali otadžbinu od tih zločinaca, da se poklonimo žrtvama, prinuđeni smo da slušamo kako nam neko pokušava reći da je NATO naša budućnost. Ne, NATO je naša propast. Od trenutka kada je formiran, NATO je brutalna, nehumana mašina, osnovana sa ciljem da vodi rat. Mi ne smijemo dozvoliti da naši građani ginu i za račun ove organizacije ubijaju po stranim ratištima, a svojim porodicama crtaju mete na glavu”, istakao je Rovčanin.

Podsjeća da Austrija, Finska i Malta nisu u NATO savezu, a rekorderi su po broju investicija i spadaju u red najbogatijih zemalja.

"Takođe unipolarni svijet je nestao, mi ne smijemo da se okrećemo protiv Rusije koja preuzima primat najveće svjetske sile u mnogim segmentima. Ako želimo da opstanemo kao mala zemlja, moramo da sarađujemo i sa istokom i sa zapadom, a ne da se svrstavamo u bilo kakve saveze, narušavajući tradicionalna prijateljstva crtajući na sopstvenom narodu terorističke mete. Zato bi bolje bilo lokalnoj vlasti da se brine što nam grad liči upravo na neke koji su osjetili NATO bombardovanje i što nam je vazduh takav da u Fukušimi pričaju viceve o nama. Ako su neki od govornika sa jučerašnje tribine prošli put od organizatora dočeka Vladimira Žirinovskog pa do NATO promotera, ne znači da su sposobni nekoga ubjediti i prevariti da podrži ulazak Crne Gore u jednu takvu organizaciju. U Pljevljima je ubjedljiva većina protiv NATO-a i to se neće promjeniti", tvrdi Rovčanin.

Bonus video: