Ivanović: Protest se bliži neminovnom kraju

"Ako grupa partija tvrdi da je ubjedljivo najjača opoziciona grupa u našoj zemlji, kako objašnjavaju taj neuspjeh?", kazala je Ivanović
23 komentar(a)
Anđela Ivanović, Foto: CDU
Anđela Ivanović, Foto: CDU
Ažurirano: 07.10.2015. 09:04h

Protest u Podgorici se bliži neminovnom kraju, jer je sasvim jasno da tu neme ni ideja, ni poruka, niti energije koja može zainteresovati građane, ocijenjeno je iz Crnogorske demokratske unije (Cdu).

Potpredsjednica Cdu, Anđela Ivanović kazala je da je uzaludan bio i jednosatni nastup poglavara srpske crkve u Crnoj Gori.

"Pošto se organizatori ljute ako se kaže da su protesti fijasko, ograničićemo se na to da uočimo da je to neuspješna i skupa politička avantura", navela je u izjavi Ivanović.

Prema njenim riječima, izuzetno loš odziv po gradovima gdje je DF pokušao da organizuje "dešavanje naroda" aktuelizuje pitanje koliko je zapravo stvarna snaga te koalicije.

"Ako grupa partija tvrdi da je ubjedljivo najjača opoziciona grupa u našoj zemlji, kako objašnjavaju taj neuspjeh?", kazala je Ivanović.

Pošto se, kaže ona, bliži isticanje roka za koji su organizatori protesta dobili dozvolu da blokiraju Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, ostaje upit kako će se oni povući.

"Sigurni smo da bi jedna jača kiša ili sjeverni vjetar bili najčasniji završetak za lidere kojima ni članovi njihovih stranaka nisu podržali proteste. Pošto je Komunalna policija najavila da se šatori i bina moraju ukloniti danas - vođstvo DF će morati da postupi razumno i okonča demonstracije", rekla je Ivanović.

Cdu je ponovila ono što je suština problema vezanih za proteste: Crnoj Gori su potrebne promjene, koje treba da budu ojačane i osigurane crnogorskim članstvom u NATO.

"Potrebna je nova ekonomska, socijalna, obrazovna i kulturna politika - koja će jačati Crnu Goru.

Političke snage koje su sazvale proteste ne nude ništa od toga. Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je vole i poštuju", poručila je Ivanović.

Bonus video: