Damjanović opet izaziva Milića

Da se u SNP-u ne donose jedinstvene odluke pokazalo se kada je Milić prve noći na demonstracije došao sa potpredsjednicom Danijelom Pavićević i poslanicom Snežanom Jonicom, Damjanović došao odvojeno
85 pregleda 21 komentar(a)
Srđan Milić, Aleksandar Damjanović, Foto: Vijesti
Srđan Milić, Aleksandar Damjanović, Foto: Vijesti
Ažurirano: 07.10.2015. 06:32h

Izjava gradonačelnika Berana Dragoslava Šćekića da ne podržava proteste, kojima je između ostalih prisustvovao i predsjednik SNP-a Srđan Milić, potvrdio je duboke podjele u toj stranci.

Šćekić, koji je blizak Aleksandru Damjanoviću, je “Pobjedi” kazao da su protesti ispred parlamenta “uskostranački miting DF”, navodeći da je na sjednici Glavnog odbora u julu odlučeno da SNP ne treba da učestvuje na njima.

Na iste zaključke pozivao se i Milić kada je objašnjavao svoje prisustvo na demonstracijama, ističući da su “ovo protesti naroda, a ne jedne grupacije ili opozicije”.

Iz SNP-a juče nijesu odgovarali na pitanje “Vijesti” hoće li se na partijskim organima raspravljati o Šćekićevom istupu, a na SMS novinara “Vijesti” nije odgovarao ni gradonačelnik Berana.

Da se u SNP-u ne donose jedinstvene odluke pokazalo se kada je Milić prve noći na demonstracije došao sa potpredsjednicom Danijelom Pavićević i poslanicom Snežanom Jonicom, Damjanović došao odvojeno.

Milić je sa desetak pristalica dolazio do sredine prošle nedjelje, iako je u objavljenom neformalnom razgovoru sa novinarkom RTCG kazao da je ogromna većina protiv protesta.

Sa njim je dolazila i Pavićevićeva iako je tvrdila da SNP ne očekuje poziv za proteste.

Nakon prve noći, Damjanović nije bio više primijećen među demonstrantima, iako je prethodno prvi javno tražio da se o demonstracijama raspravlja na partijskim organima, dok je Jonica bila odsutna zbog učešća na sjednici Skupštine Savjeta Evrope. Sa.K.

Bonus video: