Medojević pozdravio Slavka Perovića i pozvao opoziciju na proteste

"Mi se borimo za demokratsku državu jer je samo takva nezavisna. Sada je privatna država Mila Đukanovića i njegovih prijatelja", kazao je on.
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2015. 05:27h

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da se demonstranti ispred Skupštine bore za nezavisnu Crnu Goru koja je nezavisna od kriminala i mafije. On je pozvao opoziciju da dođe na proteste i pozdravio lidera LSCG Slavka Perovića kao iskrenog Crnogorca koji je oduvjek želio demokratsku Crnu Goru.

"Neki su vjerovali da se prvo može praviti drzava pa demokratija, ali se sada kaju. Mi se borimo za demokratsku državu jer je samo takva nezavisna. Sada je privatna država Mila Đukanovića i njegovih prijatelja", kazao je on.

Na večerašnjim protestima ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici okupilo se oko hiljadu građana, a na bini je postavljen prazan Obodov frižider otvorenih vrata.

Funkcioner Nove Ilija Miljanić kazao je da besjeda mitropolita Amfilohija od sinoć zvoni cijelom Crnom Gorom, navodeći da se na protestima spašava ono sto se spasti može od 'osiljenih harambaša Mila Đukanovica". On je pozvao opoziciju da dođe na prostor koji je 'sinoć osveštao mitropolit' i sruši Vladu.

"Evo šanse da se počne sa ozdravljenjem od prokletoga režima", kazao je Miljanić. On je kazao da se predstavnici vlasti ograđuju od braće iz okruženja 'a trče u Vatikan da upijaju znoj poltronizma'.

Funkcioner DNP Dragan Bojović pozvao je opoziciju da se pridruži protestima navodeći da protesti nijesu vlasništvo DF-a.

On je kazao da je narod obespravljen i da je talas promjena krenuo.

"U kriznim vremenima ne možete biti neutralni. Pridružite nam se jer vlada mora pasti", kazao je Bojović navodeći da protesti nijesu protiv države.

Lideri DF-a su 27. septembra saopštili zahtjeve koji su upućeni predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću, predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću i poslanicima u crnogorskom parlamentu.

Izvještaj sa protestnih šetnji DF-a u drugim crnogotrskim opštinama možete pročitati OVDJE

Galerija

Bonus video: