POZVALI IH DA KAŽU HOĆE LI STAVITI POTPISE

DF: Očekujemo da kolege iz opozicije podrže inicijativu o razrešenju Đukanovića

Demokratski front je, kako su rekli, podržao i podržaće svaki vid vaninstitucionalnog i institucionalnog djelovanja koji će doprinijeti "razobličavanju afere Koverta"
3686 pregleda 46 komentar(a)
Demokratski front (arhiva), Foto: Filip Roganović
Demokratski front (arhiva), Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.02.2019. 13:27h

Demokratski front očekuje od kolega iz parlamentarne opozicije da podrže Inicijativu o razrešenju predsjednika države, Mila Đukanovića, saopšteno je iz tog političkog saveza.

Demokratski front je, kako su rekli, podržao i podržaće svaki vid vaninstitucionalnog i institucionalnog djelovanja koji će doprinijeti "razobličavanju afere 'Koverta'."

"Demokratski front podsjeća javnost da je prošle nedjelje svim parlamentarnim opozicinom subjektima i nezavisnim poslancima uputio Inicijativu za sazivanje sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj bi se raspravljalo o razrešenju predsjednika države. Imajući u vidu da je DF dosadašnjim solidarnim i konstruktivnim načinom djelovanja podržao i podržavaće svaki vid vaninstitucionalnog i institucionalnog djelovanja koji će doprinijeti razboličavanju afere „Koverta“, očekujemo i od kolega iz parlamentarne opozicije da podrže Inicijativu o razrešenju predsjednika države. Ovim putem ih javno pozivamo da se jasno odrede prema našoj Inicijativi, tj. da li su spremni da stave svoje potpise kako bi pred crnogorskom javnošću otpočeli proces demontiranja institucionalno kriminalne hobotnice na čijem čelu se nalazi predsjednik države i predsjednik DPS-a. Bez obzira što jedan poslanik URE i osam poslanika Demokrata bojkotuju rad Parlamenta, očekujemo da i oni stave potpis na našu Inicijativu iako ne žele učestvovati u daljem parlamentarnom radu", saopšteno je iz DF-a.

Na ovaj način bi, ocjenjuju, svi u opoziciji demonstrirali spremnost na "akciono jedinstvo koje građani očekuju od nas".

"Zato još jednom upućujemo jasan poziv crnogorskoj parlamentarnoj opoziciji da se izjasni da li želi da zajedno učestvujemo u akciji smjene Đukanovića, demontiranja nelegitimno izabrane Vlade Duška Markovića i stvaranja uslova za prve slobodne predsjedničke, parlamentarne i lokalne izbore", zaključuju iz DF-a.

Preporučujemo za Vas