DPS: Skup sa kog se poziva na sablje i britve, ne može biti ni miran, ni građanski

"DF-u nedostaje i demokratije i hrabrosti da priznaju još jedan politički poraz, a najviše kulture dijaloga i elementarnog vaspitanja", saopšteno je iz DPS-a
39 komentar(a)
protest Demokratski front, Foto: Filip Roganović
protest Demokratski front, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.10.2015. 11:47h

Skup na kome kulminiraju politička neodgovornost i primitivizam i sa koga se prijeti i poručuje "neka samo pokušaju", "kukala mu majka", "po kratkom postupku" i poziva na kojekave megdane, sablje i britve, ne može biti ni miran, ni civilizovan, ni građanski, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz DPS su reagovali na izjave lidera Demokratskog fronta, Predrag Bulatović i Branko Radulović iznešene sinoć na protestu opozicije ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

"Čim se na protestu pojavi i zaprijeti vječiti gubitnik sa trgova Predrag Bulatović, to je siguran znak da protesti DF-a doživljavaju krah," navodi se u saopštenju. "Poslije svakog od svojih jurišničkih pokliča, Bulatović je završavao kao drugi, treći, a sada tek osmi u liderskoj hijerarhiji."

Iz DPS-a dalje navode da je DF dozvolu za okupljanje na Bulevaru dobio u demokratskoj i zakonskoj proceduri, a da će "bahata družina DF-a" odblokirati Bulevar na isti način kada se za to steknu uslovi.

"Ako u Crnoj Gori još postoji neko ko ozbiljno doživljava Branka Radulovića, sinoć je imao priliku da se uvjeri kako izgleda u svom najreprezentativnijem i najozbiljnijem izdanju, prijeteći smrću predsjedniku Vlade i njegovoj porodici. Sada je pred Vrhovnim državnim tužilaštvom čista pravna situacija, u kojoj ovog pajaca treba privesti poznaniju prava. Sve što je Radulović izgovorio, nema nikakve veze sa zdravim razumom, još manje sa demokratijom i pravom", stoji u saopštenju.

Iz DPS-a smatraju da će "jednom sigurno doći vrijeme i za psihijatrijsko posmatranje" Radulovića.

"Državne i gradske vlasti pokazale su dovoljan nivo demokratskih kapaciteta time što su omogućile DF-u sedmodnevne proteste, ne prekidajući ih čak ni kada su organizatori izašli iz zakonskih okvira i tolerišući blokadu glavne podgoričke saobraćajnice, na kojoj danima orgijaju njihovi aktivisti, ohrabreni značajnim količinama pivskih i rakijskih flaša. Sa druge strane, DF-u nedostaje i demokratije i hrabrosti da priznaju još jedan politički poraz, a najviše kulture dijaloga i elementarnog vaspitanja," zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: