Knežević: Konjević će preuzeti rizik ako MUP odluči da zabrani skup

"Direktno ćemo je povezati sa zloupotrebom koju je on izvršio pod pritiskom (Mila) Đukanovića i (Ranka) Krivokapića. Jasno je da je odgovornost locirana na MUP i na njima je da donesu odluku o zabrani protesta", kazao je Knežević
166 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.10.2015. 12:02h

Ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević preuzeće na sebe odgovornost ukoliko, protivno Zakonu o javnim okupljanjima, taj resor donese odluku da zabrani protestni skup Demokratskog fronta (DF) koji traje već sedam dana, poručio je jedan od lidera Fronta Milan Knežević.

On je kazao da će u DF eventualnu takvu odluku tumačiti kao direktan udar na mirne i nenasilne demokratske procese koje organizuju već sedmi dan.

"Direktno ćemo je povezati sa zloupotrebom koju je on izvršio pod pritiskom (Mila) Đukanovića i (Ranka) Krivokapića. Jasno je da je odgovornost locirana na MUP i na njima je da donesu odluku o zabrani protesta", kazao je Knežević na konferenciji za novinare.

On je kazao da samo MUP može donijeti odluku o zabrani skupa, a da Sekretarijarat za komunalne poslove nadležan isključivo za mobilne toalete koji se nalaze u parku.

DF je ranije predao Komunalnoj policiji zahtjev za produženje dozvole za postavljanje bine i pratećih objekata na bulevaru ispred Skupštine Crne Gore. Dozvola ističi večeras.

"Sekretarijat za komunalne poslove nije nadležan za proteste, odnosno nije nadležan za bilo kakav vid davanja dozvola, uklanjanja bilo čega. Oni su jasno locirali nadležnost na MUP, ograničivši svoju nadležnost isključivo na mobilne toalete koji se nalaze u parku", pojasnio je funkcioner DF-a, Milan Knežević.

Knežević je kazao da su Bošnjaci poželjni na tom skupu i dodao da je bošnjačka demokratska zajednica podržala proteste.

On smatra da činjenica da je veliki broj Muslimana i Bošnjaka na protestu najbolje govori o panici koju izazivaju protesti.

"Uvjeren sam da je Bošnjačka stranka pod pritiskom starijeg koalicionog partnera, Demokratske partije socijalista morala da piše saopštenja kao što je to nedavno uradila Liberalna partija, odnosno svi oni njeni trenutni i budući sateliti koji joj se politički besprizorno nude", zaključio je Knežević.

Bonus video: