Bošnjačka stranka: Krajnji cilj protesta DF-a je izazivanje netabilnosti

U BS smatraju da se šovinistički pokliči i skandiranja ne mogu smatrati za građansko opredjeljenje, već za ostatke prošlosti , kao i "očigledne zarobljenosti" pojedinih političkoh subjekata DF-a u toj ideologiji
26 komentar(a)
Bošnjačka stranka, Foto: Bscg.me
Bošnjačka stranka, Foto: Bscg.me
Ažurirano: 02.10.2015. 15:38h

Protesti Demokratskog fronta, su još jedan neuspješan projekat te političke grupacije, smatraju u Bošnjačkoj stranci (BS).

Iz BS su izjavili da posljedice protesta osjećaju građani, kroz znatno oslabljenu centralnu saobraćajnu mrežu Podgorice.

"Nesporno je demokratsko pravo da se, i kroz takav vid, iskazuje nečije političko uvjerenje, ali svojim političkim porukama i ikonografijom protesti nemaju gradjanski karakter, kako su najavljivali njihovi organizatori", navodi se u saopštenju.

U BS smatraju da se šovinistički pokliči i skandiranja ne mogu smatrati za građansko opredjeljenje, već za ostatke prošlosti , kao i "očigledne zarobljenosti" pojedinih političkoh subjekata DF-a u toj ideologiji.

"Nasrtaji na bošnjačka obilježja i poklici mržnje od strane učesnika protesta, kojima se u okolnim državnim institucijama prividjaju čak i Turci, savim jasno pokazuju da pristalice DF ne žele bošnjačka obilježja među svojim, pa ni Bošnjake kao narod u svojim redovima. U tom pogledu ništa novo i ništa iznenadjujuće od strane većine političkih subjekata u toj grupaciji. Medjutim, veoma nas iznendajuju i zabrinjavaju poruke koje stižu sa visokih političkih adresa koje baštine ideju građanske i multinacionalne Crne Gore, koje u ovim protestima vide „građanski karakter i vitalne demokratske procese“. Začudjuje da su toliko zbunjeni, pa u epsko-mitomanskoj retorici, nacionalističkoj ikonografiji i uvredljivim porukama sa protesta prepoznaju gradjansko opredjeljenje", smatraju u BS.

Krajnji cilj protesta, sa tačke gledišta Bošnjačke stranke, je izazivanje nestabilnosti koje bi dovelo u pitanje dobijanje pozivnice za učlanenje u NATO savez.

U BS smatraju da upravo zato raste podrška građana i ukupne javnosti NATO integracijama.

Bonus video: