Ivana Raščanin koordinatorka Foruma žena SD Podgorica

Formiranju Inicijativnog odbora prisustvovao je i Đorđe Suhih
115 pregleda 4 komentar(a)
Socijaldemokrate, Žene SD, Foto: Socijaldemokrate
Socijaldemokrate, Žene SD, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 02.10.2015. 09:08h

Na sastanku Inicijativnog odbora Foruma žena Socijaldemokrata Podgorice, izabrane su članice tog Inicijativnog odbora i jednoglasnom odlukom svih prisutnih za koordinatorku je izabrana Ivana Raščanin.

Formiranju Inicijativnog odbora prisustvovao je i Đorđe Suhih, koji je prisutne pozdravio, naglasio važnost poštovanja i praktikovanja zagarantovanih ljudskih prava i ukazao na potrebu da žene u Crnoj Gori aktivnije učestvuju u procesima odlučivanja, navodeći primjere dobre prakse zemalja u okruženju.

Pored njega prisutnima su se obratile i koordinatorka SD Foruma žena Crne Gore Radojka Koprivica, kao i Snežana Burzan, funkcionerka SD-a, koje su čestitale koordinatorki kao i svim prisutnim članicama na inicijativi, saglasile se sa novoizabranom koordinatorkom o novom funkcionalnijem i nadasve efektnijem uređenju Foruma žena SD Podgorice, i poželjele Odboru sreću u daljim aktivnostima.

Koordinatorka Foruma žena SD Podgorice, Ivana Raščanin je zahvalivši se prisutnima na ukazanom povjerenju, govorila o budućim djelovanjima u cilju poboljšanja statusa žena u glavnom gradu, kao i o drugačijem funkcionisanju Foruma.

“Problem nedovoljne zastupljenosti žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti je naročito izražen na lokalnim nivoima u kojima gotovo da i nema aktivnih žena u politici pa samim tim niti njihove prisutnosti u opšinskim vijećima, te jedan od naših ciljeva svakako mora biti preokret u korist žena, nizom aktivnosti koje će promovisati ravnopravnost, solidarnost, jednakost prilika kao i vladavinu prava, te ustavne i temeljne društvene vrijednosti. Unapređenjem kvaliteta uslova života i rada žena unaprijedićemo i kvalitet života cjelokupne zajednice na svim nivoima”, kazala je novoizabrana koordinatorka Foruma žena Podgorice.

Bonus video: