DPS: Front da oslobodi žilu kucavicu Podgorice od bine, šatora...

"Nije im prvi put da svoju državu doživljavaju kao plijen i kao posjed koji, po pravilu, treba osvojiti uz pomoć četničkih zastava pjesama", saopšteno je iz DPS-a
12 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2015. 13:35h

Lideri Demokratskog fronta bi trebalo da povedu računa o funkcionisanju Glavnog grada Crne Gore i preko 200.000 njegovih građana i da oslobode žilu kucavicu Podgorice od bine, šatorskog naselja, fitnes i folklornih podijuma, školice malog fudbala i šaha, kako bi omogućili normalano odvijanje društvenog i privrednog života u državi, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista (DPS).

"Nakon što su lideri Demokratskog fronta uvidjeli da su im dugo najavljivani protesti propali i očajnički se zapitali "đe su Crnogorci", sad pokušavaju plasirati tezu o nekakvoj navodnoj "osvojenoj i oslobođenoj teritoriji". Nije im prvi put da svoju državu doživljavaju kao plijen i kao posjed koji, po pravilu, treba osvojiti uz pomoć četničkih zastava pjesama", saopšteno je iz DPS-a.

Dodaju da DF nije ništa ni osvojio, ni oslobodio, već da su od nadležnih gradskih i državnih organa dobili dozvolu da održe skup na određenom prostoru u Podgorici.

"U interesu demokratije, napravljen je dodatni iskorak i organizatorima je omogućeno da skup održe tačno ispred Skupštine Crne Gore i da blokiraju glavnu saobraćajnicu Glavnog grada. Sve gradske i državne službe su dodatno angažovane kako bi obezbijedile normalno i bezbjedno odvijanje protesta tokom sedam dana. Nije riječ ni o kakvom "osvajanju" ili "oslobađanju" teritorije, već o demokratskim načelima i dometima države Crne Gore. Čitav napor koji su lideri DF-a učinili da "osvoje teritoriju" sastojao se u pisanju zahtjeva za odobrenje skupa Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore i Sekretarijatu sa komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada Podgorica koji su im, u skladu sa zakonima i propisima, dali dozvole", navode iz DPS-a.

Zaključuju da je i sam protest DF-a domet ukupne crnogorske demokratije i razvoja, "a ne nikako "osvajačkih pohoda" Medojevića, Pavlovića, Kneževića i ostalih".

Galerija

Bonus video: