SDP odgovorio DPS: Nama se Kabinet ne sakuplja u Spužu

"Ono sto nam je posebno bitno je da nam se savjetnici i Kabinet ne sakupljaju u Spužu"
0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, SDP, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, SDP, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.10.2015. 11:46h

Ako DPS misli da će pričom o četnicima i državnim neprijateljima oprati svoju ratnohuškačku prošlost služenja fašisoidnom projektu 90-ih kojem se još uvijek sudi u Hagu, moraćemo ih razočarati, saopšteno je iz Socilademokratske partije (SDP).

Oni su reagovali na jučerašnje saopštenje DPS u kome je pisalo da bi predsjednik SDP ranko Krivokapić najradije svoj kabinet preselio pod šator.

"Ima nas mnogo koji pamtimo njihove četničke orgije i ćeranja po Crnoj Gori, a tu politiku su promijenili pod pritiskom međunarodne zajednice i straha od zajedničkog puta u Hag zbog podrške zločinačkom projektu.Na današnji dan - 24. godišnjicu DPS pohoda na Dubrovnik u kojem je izgubljeno 165 mladih crnogorskih života i uzeto stotine hrvatskih, treba biti i bez imalo stida pa prozivati SDP jedinu parlamentarnu partiju koja od tada do sada čuva obraz Crne Gore", navodi se u saopštenju SDP.

Dodaje se da je svaku državu koju je DPS branio na kraju je izdao - i Titovu Jugoslaviju i Miloševićevu Jugasloviju i Koštunicinu SCG.

"Bojimo se da je na red došla i nezavisna Crna Gora, u kojoj organizujete ekonomske pohare i gurate je na koljena. Vi ste partija čiji lokalni odbori sve više prerastaju u organizovane kriminalne grupe. Bilo je nedovoljno što je vaš partijski vrh u Budvi optužen za visoku korupciju nego ste nakon toga posegli i za političkom korupcijom otimanja odbornika i kupovine vlasti u tom gradu. Time direktno, upravo vi radite protiv države Crne Gore i njene stabilnosti jer rušite demokratski izborni proces kao osnovu svake legitimne vlasti. To je samo nastavak političke korupcije koju ste započeli još 2006. odmah nakon referenduma i formiranja vlasti u Kolašinu sa prosrpskim strukturama, a koju je nastavio Miomir Mugoša u Podgorici 2011. godine", piše u saopštenju SDP.

Iz SDP ističu da sve ovo pokazuje da je DPS-u partija ispred svake države.

"Zapitajte se da li time postajete prijetnja državi. Kad već pominjete ugroženost manjinskih naroda i “temelje savremene crnogorske države i društva” svi znaju da je ovaj isti DPS stajao iza deportacije Bošnjaka-muslimana, Štrbaca, Bukovice, montiranih suđenja Bošnjacima. I da ne zaboravimo Mladićeve tenkove po Bosni i u Srebrenici nije punio niko drugi već marionetska Vlada DPS. Toliko o četnicima i DPS ratnim podvizima", stoji u saopštenju SDP.

Iz SDP-a tvrde da su uvijek bili na pravoj strani istorije bilo da se nalaze u opoziciji ilu u vlasti i tvrde da će tako i ostati.

"Ono sto nam je posebno bitno je da nam se savjetnici i Kabinet ne sakupljaju u Spužu. Svi su već vidjeli koliko vas boli izbor predsjednika SDP-a na najveću međunarodnu funkciju u istoriji Crne Gore – predsjednika PS OEBS-a, najveće parlamentarne skupštine na svijetu. Ali što da radimo, neko je gospodo iz DPS, na zapadu zavrijedio ugled, a nekome su na zapadu nađeni milioni na tajnim bankarskim računima", istakli su iz SDP.

SDP na kraju ističe da Crna Gora nema problem sa vicevima na međunarodnoj sceni, nego sa onima koje sumnjiče za korupciju na visokom nivou i veze sa organizovanim kriminalom i sudskim postupcima koji se tim povodima vode.

"Na sreću Crna Gora ima SDP kao jedinu parlamentarnu partiju koja je od početka do danas za evro-atlantske integracije i sa prave strane istorije diže ugled Crne Gore na međunarodnoj sceni", zaključili su iz SDP.

Bonus video: