"OZBILJNO DA RAZMISLE O PROMJENI ZANIMANJA"

Divanović: Demokrate i URA bez časnog izlaza

420 pregleda 4 komentar(a)
Nikola Divanović, Foto: DPS
Nikola Divanović, Foto: DPS
Ažurirano: 12.01.2019. 21:57h

Rukovodstvo Demokratske Crne Gore i URA saopštilo je da ima namjeru da svoju politiku i dalje zasniva na marketinškim trikovima i medijskim manipulacijama. Ne čudi nas njihovo odsustvo elementarne političke odgovornosti i demonstracija neznanja, jer je to kontinuitet djelovanja ovih partija, ocjenjuje Nikola Divanović, poslanik u Skupštini Crne Gore. 

"Koliko politički neznaveni mogu biti oni koji odbijaju da se pojave na svom radnom mjestu, u Parlamentu, ali zato najavljuju formiranje tijela koje niti ima ikakav institucionalni značaj, niti njegove odluke bilo koga obavezuju, niti je bitno i značajno o čemu će mala grupa istomišljenika na tom tijelu odlučivati?! Uzgred, možda nijesu informisani, ali da ih obavijestimo: Vlada ne utvrđuje “nacrte zakona”, kao što oni tvrde, nego “prijedloge”, što bi kao elementarno politički pismeni trebalo da znaju", navodi Divanović.

"Verujemo da je ovu konfuziju kod Abazovića i Bečića, izazvala i javna čestitka evropskog komesara, Johanesa Hana, koji je izrazio konkretna očekivanja o učešću svih partija u radu Odbora. Odluka o formiranju ovog tijela, kao i iskazana očekivanja evropskog komesara, očigledno su ostavila predstavnike DCG i URA bez časnog izlaza iz situacije u kojoj su se zahvaljujući svojim političkim greškama našli. Zato za njih ovom prilikom imamo savjet - da ozbiljno razmisle o tome da promijene zanimanje, s obzirom da su u ovom trenutnom neuspješni, iako sumnjamo da će više ikada naći poslodavca koji će ih, umjesto za rad i konkretne doprinose, plaćati da za to da prodaju maglu", zaključuje Divanović.