Cdu: Jedini način da protesti imaju efekta je da se izazove incident

"Tamo nema Crnogoraca. Organizatori protesta dobro znaju koga i zašto predstavljaju", poručili su iz Cdu
11 komentar(a)
Cdu, Foto: Facebook.com
Cdu, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 01.10.2015. 09:27h

Crnogorska demokratska unija upozorava da jedini način da tekući protesti u organizaciji Demokratskog fronta imaju neki efekat jeste – da se izazove incident.

"Pretpostavljamo da je unaprijed spremljen scenario da se isprovocira sukob kada istekne dozvola za proteste i kada bude trebalo da se uklone šatori. Drugih političkih efekata ne može biti. Protesti su otužni performans onih političara koji su protiv NATO, kojima su interesi države Crne Gore posljednja rupa na svirali i koji pokušavaju da svoje nacionalističke i anticrnogorske namjere prekriju socijalnom demagogijom", kazali su iz Cdu.

Oni su dodali da poklič jednog od vođa tog okupljanja "Đe ste Crnogorci?", osim što ukazuje na gotovo podsvjesno priznanje da nije stidno, a ni "izdajnički" reći "đe", jasno pokazuje zašto na protestima treba platiti da bi neko držao crnogorsku zastavu.

"Tamo nema Crnogoraca. Organizatori protesta dobro znaju koga i zašto predstavljaju", poručili su iz Cdu.

Dodaju da su Crnoj Gori potrebne promjene.

"Ali, da bi one bile na dobrobit naše zemlje, promjene treba da uslijede pošto bude osiguran naš ulazak u NATO. Crnu Goru treba mijenjati sa crnogorske, demokratske i građanske strane, a ne sa anti-crnogorskih i nacionalističkih pozicija", kazali su iz Cdu.

"Cdu poziva sve crnogorski, demokratski i građanski orijentisane partije, organizacije i pojedince da zajedno rade na formiranju političkog bloka koji će obezbijediti očuvanje i unapređenje nacionalnih i državnih interesa, nastavak puta prema evro-atlanskim strukturama i promjene i reforme koje će jačati demokratske institucije i poboljšati ekonomsku i socijalnu situaciju u našoj zemlji", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: