DPS: Krivokapić bi najradije svoj kabinet preselio pod šator

"U međunarodnim krugovima već kruže vicevi o njegovoj veličini. Zbog takve predstave o sebi i umišljaja lične važnosti Krivokapić je pocijepao stranku koju predvodi i ozbiljno dovodi u pitanje koaliciju koja u dužem periodu personifikuje državno biće Crne Gore i njenu evropsku i evroatlantsku integraciju", kazali su iz DPS-a
26 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.09.2015. 13:46h

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić ostaje dosljedan u svom političkom tumaranju, rečeno je iz DPS-a.

"Nakon jučerašnjeg pokušaja primjene njegovog posredničkog iskustva u rješavanju ukrajinske krize za traženje kompromisa sa organizatorima protesta pred Skupštinom, stiče se utisak da bi najradije svoj kabinet preselio pod šator, samo da ostane u njemu", kazali su iz DPS-a.

Iz ove partije su kazali da je Krivokapić proteste doživio kao novu šansu da ucjenjuje Demokratsku partiju socijalista.

"U takvim situacijama, po već poznatoj matrici, prvo što uradi, vikne: politička korupcija. Naravno, nema u vidu partiju na čijem je čelu. Zaboravlja kako je on sklopio savez sa onima koji bi srušili ovu državu i čine sve da ne postane članica NATO. Sve suprotno od onoga za šta se predsjednik SDP zalaže na riječima. Uporno zaboravlja, kad već priča o političkoj korupciji na lokalnom nivou, kako je preko noći njegov SDP u Đuđevini od nula glasova uspjela da dođe do 27, i da zahvaljujući tome u Kolašinu formira vlast sa Demokratskim frontom, organizatorom protesta pred Skupštinom. Krivokapić ne vidi u tome političku korupciju, ne prepoznaje izigravanje izborne volje građana, ne vidi narušavanje izbornog koalicionog programa, niti nepoštovanje koalicionog sporazuma s DPS. Zaista je u pravu kada kaže da bi bilo katastrofalno da se takva vrsta političke korupcije, koja je viđena u Kolašinu, preseli na državni nivo", kazali su iz DPS-a.

Međutim, kako su saopštili Krivokapiću se pričinjava korupcija kad vidi da konstruktivni dio opozicije, vođen svojim programskim opredjeljenjima i državnim interesima, daje vidljiv doprinos podizanju nivoa podrške članstvu Crne Gore u NATO Alijansi, pokazujući time razumijevanje za potrebu stvaranja uslova za brži ekonomski rast i razvoj, i kreiranje povoljnijeg ambijenta za investicije i biznis.

"Njegova uloga u ovoj odsudnoj fazi u očekivanju poziva za NATO svodi se na pisanje partijskih saopštenja u SDP i veličanje zasluga za to svog predsjednika. U međunarodnim krugovima već kruže vicevi o njegovoj veličini. Zbog takve predstave o sebi i umišljaja lične važnosti Krivokapić je pocijepao stranku koju predvodi i ozbiljno dovodi u pitanje koaliciju koja u dužem periodu personifikuje državno biće Crne Gore i njenu evropsku i evroatlantsku integraciju. Krivokapić se očigledno uplašio da bi lako mogao izgubiti lagodnu ulogu jezička na političkoj vagi, jer se pojavljuju konstruktivne opozicione partije za novo vrijeme koje će obezbijediti dalji progres Crne Gore", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: