SDP:Borba protiv korupcije je obaveza, Lazović i Brajović da napuste Vladu

"Odlagati možete, a pobjeći nećete jer što smo bliže NATO-u svi koji učestvuju u bilo kojem obliku korupcije su bliže odgovornosti pred zakonom", piše u saopštenju SDP-a
0 komentar(a)
Ivan Brajović, Vujica Lazović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Vujica Lazović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.09.2015. 12:24h

Vlada Crne Gore ima osnovnu obavezu na putu NATO integracija - borbu protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala, pa je potrebno da ministri Vujica Lazović i Ivan Brajović napuste Vladu, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

"Grupa iz Savjeta za privatizaciju - u čekanju imena, je već znana u javnosti kao politička korupcija ministara i poslanika poreženih na Kongresu SDP-a", navodi se u saopštenju SDP-a.

SDP je reagovao na današnju izjavu partije koju predvodi Ivan Brajović iz koje su ocijenili da se Demokratski front (DF) neće ovajditi ni od namigivanja koje im je juče uputio predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić, koji, za kojeg su rekli da opet prijeti praznom puškom, i sanja san o prelaznoj vladi, ne bi li makar za mjesec-dva produžio boravak u vlasti, sa bilo kim i na bilo kojoj programskoj osnovi, a koja mu polako ali sigurno izmiče, čega i sam postaje svjestan.

"Vlada Crne Gore ima osnovnu obavezu na putu NATO integracija - borbu protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala. Ta dva ministra su naočigledniji osnov za takve zahtjeve prema Crnoj Gori. Jedino kako nelegalna grupa može pomoći Vladi u ispunjavanju prioritetne obaveze za NATO, je njihovo napuštanje te Vlade koju terete očiglednom političkom korupcijom", navodi se u saopštenju SDP-a.

Iz ove partije su kazali da ohrabruje činjenica da su se odmah prepoznali i oglasili na osudu politčke korupcije njeni reprezenti na visokom nivou.

"Odlagati možete, a pobjeći nećete jer što smo bliže NATO-u svi koji učestvuju u bilo kojem obliku korupcije su bliže odgovornosti pred zakonom", piše u saopštenju SDP-a.

Bonus video: