Medojević: Tražićemo produženje odobrenja za binu i prateće objekte

On smatra da nema nikakvog razloga da im dozvola ne bude produžena
108 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.09.2015. 11:39h

Demokratski front (DF) predaće danas komunalnoj policiji zahtjev za produženje odobrenja za postavljanje bine i pratećih objekata na bulevaru ispred Skupštine Crne Gore.

Na toj lokaciji protest DF-a počeo je u nedjelju veče i najavljeno je da će trajati do ispunjenja zahtjeva.

„Tražićemo danas od komunalne policije produžetak dozvole, koja nam ističe u subotu oko 22 sata, i nadamo se da će nam izaći u susret“, rekao je agenciji MINA funkcioner DF-a, Nebojša Medojević.

On smatra da nema nikakvog razloga da im dozvola ne bude produžena.

Nije kasno da se opozicionari priključe protestu

Funkcioner Fronta Milutin Đukanović je podsjetio da je kao rukovodilac protesta imao komunikaciju sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova kojima je saopštio da će protetsti trajati dok se zahtjevi ne ispune. „Prema tome, ograničenja nema, a što se tiče tehničkih stvari i mobilijara one su vezane za komunalne službe, a MUP je odobrio trajanje protesta do ispunjenja zahtjeva“, naveo je on. Poslanik DF-a Koča Pavlović je rekao da su tražili produženje dozvole od Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj za još sedam dana, za postavljanje privremenih objekata i zatvaranje saobraćaja na bulevaru ispred parlamenta. „Mi ćemo stalno to ponavljati i produžavati, sve dok se ne ostvare naši zahtjevi, a nema razloga da nam se pozitivno ne odgovori“, rekao je on.

Pavlović je ocijenio da je kampanja prikazivanja neuspjeha protesta doživjela fijasko. „Grupa žena iz Zete donijele su nam hranu da se svi počastimo, i mi ovdje svi funkcionišemo kao jedinstvena komuna, svakodnevno sve brojinija“, kazao je on. Pavlović je rekao da je bolje da policija čuva sudove nego njihov protest. „Nismo mi prijetnja bezbjednosti i javnom miru, nego oni koji su bacili sinoć bombu na Osnovni sud. Režim koristi policiju da štiti sebe od naroda a ne narod od bombi i kriminalaca“, dodao je on. Iz Fronta su kazali da se, po njihovim informacijama, sudska policija oblači i dovodi u kasnim večernjim i ranjim jutranjim satima da čuva parlament od protesta. Pavlović je saopštio da su organizatori protesta dobili podršku od međunarodnog poznatih intelektualaca, koji su predavači na referentim univerzitetima.

Upitan do kada novčano mogu izdržati organizaciju protesta, on je naveo da su u protest krenuli veoma pripremljeni, pa i budžetski. „Sve što su partije koje su učestvovale u organizaciji protesta bile u mogućnosti da prikupe i imale su na svojim računima, kao i sve što su poslanici donirali, stavili smo u zajednički budžet. Prvi put demokratski protesti naroda finasiraju i građani“, ukazao je pavlović. Poslanik DF-a Vladislav Bojović rekao je da je sinoć bilo nedovoljno šatora za sve koji su htjeli da tu prespavaju, navodeći da je posebno zadovoljan velikom podrškom građana sjevera. „Evidentno je da režim hvata panika, jer je televizijama Crne Gore i Pink naloženo da se više ne bave protestima, čak ni u negativnom kontekstu. Pink može kako hoće jer su komercijalna teevizija, a RTCG finansiraju građani i imaju obavezu da objektivno prate i izvještavaju“, zaključio je on.

Bonus video: