URA: Vlast nastavlja po starom, izbori u ovim uslovima besmisleni

Dominantna tema sastanka bila je izborno zakonodavstvo i stvaranje uslova za fer i slobodne izbore
7 komentar(a)
Žarko Rakčević, URA, Foto: Savo Prelević
Žarko Rakčević, URA, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.09.2015. 16:22h

Delegacija Građanskog pokreta URA, koju su činili predsjednik Žarko Rakčević i potpredsjednici Dritan Abazović i Rade Bojović, sastala se danas u Podgorici sa šefom Delegacije EU u Podgorici Mitjom Drobničem i njegovim saradnicima.

Dominantna tema sastanka bila je izborno zakonodavstvo i stvaranje uslova za fer i slobodne izbore.

"URA uočava tendenciju vladajućih struktura da nastave po starom. Poslije tragikomičnog epiloga afere Snimak, čiji akteri i dalje djeluju, predstavnici URA su ukazali da Crnoj Gori treba demokratski dijalog, a ne produbljenje krize i nestabilnosi. URA definitivno smatra da kontinuitet i prepoznat stil predizbornog djelovanja ukazuje na namjeru vladajućih partija da i dalje zloupotrebljavaju državni aparat i državna sredstva. Učestvovati u takvim izbornim manipulacijama, pri tim uslovima, je besmisleno", naglasili su čelnici URA.

Oni su ponovili da tektonske promjene, koje se dešavaju na političkoj sceni, i u vlasti i u opoziciji, dovode u pitanje legitimitet Parlamenta i Vlade.

"URA je za mirne, demokratske, institucionalne promjene u Crnoj Gori", saopštili su predstavnici URA.

Predstavnici Delegacije EU istakli su da Skupština treba da bude glavno mjesto za demokratsku političku raspravu i podsjetili da očekuju punu primjenu izbornog zakonodavstva.

Bonus video: