Stanić: Lokalna vlast nije ispunila ni jedno predizborno obećanje

U Pokretu smatraju da ovakav način nerazumnog partijskog upravljanja gradom neće donijeti ništa dobro gradu niti sa na takav način može graditi uspješna budućnost Pljevalja.
0 komentar(a)
Novica Stanić, Foto: Boris Pejović
Novica Stanić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.09.2015. 12:48h

Sadašnja lokalna vlast u Pljevljima za proteklu godinu koliko upravljaju najsjevernijom crnogorskom Opštinom nije ispunila ni jedno od brojnih predizbornih obećanja, tvrde u Pokretu za Pljevlja kojeg predvodi Novica Stanić.

“Proteklih godinu dana bili ste svjedoci „rezultata rada“ nelegitimne opštinske vlasti predvođene DPS-om, bezimenom interesnom grupacijom okupljenom oko Munira Redžovića i „glavnim dobitnikom“ Bošnjačkom strankom. Od brojnih predizbornih obećanja nije ostvareno ništa, što i ne čudi, imajući u vid u da je za potpredsjednika opštine izabran čovjek koji je upropastio svoju firmu i ostao dužan zaposlenim.

Da lokalnim putevima upravlja stomatolog, da u organima upravljanja u ustanovama kulture dominiraju KV radnici, da se na rukovodećim mjestima nalaze pravosnažno osuđena lica . Izvršena je stroga politizacija rada lokalne samouprave protivno osnovnim načelima Zakona o lokalnoj samoupravi, Zakona o državnim službenicima i namještenicima, Zakona o radu, Zakona o zabrani diskriminacije”, navodi se u saopštenju Pokreta za Pljevlja.

U toj partiji tvrde da je bivša javna preduzeća razgrabljena između koalicionih partnera koji u svom posjedu rade šta im je volja.

“Očigledan primjer je i nedavno raspisivanje namještenog konkursa za pomoćnika izvršnog direktora u Agenciji za stambeno - poslovni fond, koja je posjed Bošnjačke stranke. Konkursom je traženo da kandidat za pomoćnika direktora treba da ima najmanje 12 mjeseci radnog iskustva dok provjera radnih sposobnosti nije predviđena. Postavlja se pitanje kako neko sa samo godinu dana radnog iskustva može da obavlja tako odgovornu funkciju, a još je zanimljivije na koji način će biti izabran kandidat kad provjera radnih sposobnosti nije predviđena. Nevjerovatno zvuči podatak da Agencija, koja se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, sa svojih tridesetak zaposlenih već ima pet članova odbora direktora i izvršnog direktora pa će sa novozaposlenim pomoćnikom imati nevjerovatnih sedam direktora”, ističu u Pokretu za Pljevlja.

U Pokretu smatraju da ovakav način nerazumnog partijskog upravljanja gradom neće donijeti ništa dobro gradu niti sa na takav način može graditi uspješna budućnost Pljevalja.

“ Imajući u vidu da se je doveden u pitanje opstanak našeg grada Pokret za Pljevlja će istrajati u borbi za efikasnom i depolitizovanom lokalnom samoupravom koja će biti zasnovana na kvalitetu, a ne na partijsko-političkoj podobnosti. Pokret za Pljevlja, zbog svega nevedenog, snažno podržava i podržavaće sve aktivnosti koje mogu dovesti do smjene aktuelne vlasti kako na lokalnom tako i na državnom nivou, navodi se na kraju saopštenja.

Bonus video: