Pozitivna: Obezbijediti adekvatnu pješačku zonu i biciklističku stazu u Ulcinju

Iz Pozitivne su kazali da bi se na taj način smanjila velika gužva u saobraćaju zbog koje, kako smatraju, trpe i građani i turisti u toku sezone
104 pregleda 3 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 28.09.2015. 15:40h

Pozitivna Crna Gora pozvala je nadležne u Ulcinju da obezbijede adekvatnu pješačku zonu i biciklističku stazu za građane i turiste.

Iz te partije su kazali da je potrebno poboljšati putnu infrastukturu za kretanje motornih vozila zaobilaznicom zbog velikih gužvi u saobraćaju, koje, kako smatraju, ni novoizgradjeni most na Velikoj Plaži ne može riješiti.

Kako su precizirali, ona bi se od naselja Gornji Štoj, preko Reča, Ćuraka i Zoganja povezala sa centrom Ulcinja.

“Zbog toga je Ulcinju je dodatno potrebna pješačka zona i biciklisticka staza koju bi građani i turisti mogli da koriste i nesmetano funkcionišu”, navodi se u saopštenju.

Iz Pozitivne su kazali da bi se na taj način smanjila velika gužva u saobraćaju zbog koje, kako smatraju, trpe i građani i turisti u toku sezone.

Prema njihovim riječima, adekvatna lokacija bila bi u predjelu od hotela Albatros do skele na Velikoj Plaži.

“Zato pozivamo Sekretarijat za komunalne djelatnosti kao i odbornike u lokalnom parlamentu, da sagledaju mogućnost nalaženja zakonskih rješenja za izgradnju ove dionice koja bi se koristila isključivo kao pješačka zona i biciklistička staza”, saopšteno je iz Pozitivne.

Iz te partije su dodali da bi na taj način bio olakšan saobraćaj, kao i da bi se poboljšao imidž Ulcinja kao atraktivne destinacije među ljubiteljima rekreativnog biciklizma i pješačenja.

Bonus video: