Batrićević: Ulcinju obezbijediti pješačku zonu i biciklističku stazu

Potpredsjednik OO Ulcinj, Nikola Batrićević smatra da je zbog velikih gužvi u saobraćaju potrebno poboljšati infrastukturu za kretanje motornih vozila zaobilaznicom koja bi se od naselja Gornji Štoj, preko Reča, Ćuraka i Zoganja povezala sa centrom Ulcinja
66 pregleda 4 komentar(a)
Nikola Batrićević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Nikola Batrićević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 28.09.2015. 12:12h

Pozitivna Crna Gora je pozvala nadležne u Ulcinju da obezbjede adekvatnu pješačku zonu i biciklističku stazu za građane i turiste.

Potpredsjednik OO Ulcinj, Nikola Batrićević smatra da je zbog velikih gužvi u saobraćaju potrebno poboljšati infrastukturu za kretanje motornih vozila zaobilaznicom koja bi se od naselja Gornji Štoj, preko Reča, Ćuraka i Zoganja povezala sa centrom Ulcinja. To bi smanjilo gužvu kako građanima tako i turistima.

"Ulcinju dodatno potrebna pješačka zona i biciklisticka staza koju bi građani i turisti mogli da koriste i nesmetano funkcionišu. Smatramo da bi adekvatna lokacija bila u predjelu od hotela “Albatros” do skele na Velikoj Plaži. Zato pozivamo Sekretarijat za komunalne djelatnosti kao i odbornike u lokalnom parlamentu, da sagledaju mogućnost nalaženja zakonskih rješenja za izgradnju ove dionice koja bi se koristila isključivo kao pješačka zona i biciklistička staza. Na taj način bio bi olakšan saobraćaj i poboljšao bi se imidž Ulcinja kao atraktivne destinacije među ljubiteljima rekreativnog biciklizma I pješačenja", izjavio je Batrićević.

Bonus video: