Cdu: Budva u političkoj finansijskoj, organizacionoj i moralnoj krizi

"U postojećoj situaciji, odgovorni politički subjekti – političke stranke, nevladine organizacije i pojedinci - imaju političku i moralnu obavezu da učine sve što je potrebno da bi se povratilo povjerenje građana u institucije lokalne uprave i u demokratski proces"
3 komentar(a)
Cdu, Foto: Facebook.com
Cdu, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 28.09.2015. 10:49h

Budva je u političkoj, finansijskoj, organizacionoj i moralnoj krizi i dugogodišnja loša politika i pogrešno vođenje lokalne uprave dobilo je epilog u optužnicama za teška krivična djela, ocijenili su iz Crnogorske demokratsk unije (Cdu).

"U postojećoj situaciji, odgovorni politički subjekti – političke stranke, nevladine organizacije i pojedinci - imaju političku i moralnu obavezu da učine sve što je potrebno da bi se povratilo povjerenje građana u institucije lokalne uprave i u demokratski proces", navodi se u političkoj izjavi o Budvi koju je usvojio Glavni odbor Cdu.

Podsjeća se da je Cdu saopštenjima, izjavama članova rukovodstva i u komunikaciji sa građanima, saopštio principijelni stav da je potrebna izrada jednog sveobuhvatnog Sanacionog programa za oporavak Grada i Opštine.

Taj program, kako smatraju, treba da stvori osnovu za sprječavanje daljeg propadanja i urušavanja i da otvori mogućnost za obnovu Budve.

"Ističemo da će to biti dugotrajan proces, koji će zahtijevati koncentrisan napor i saradnju svih koji svojim znanjem i spremnošću za politički i stručni angažman žele da doprinesu vraćanju Budve i cijele opštine na mjesto koje joj u Crnoj Gori pripada – ne samo u oblasti turizma", navode iz Cdu.

Oni su ocijenili da je sada jasno, bez obzira na argumentovane i opravdane zahtjeve da se organizuju prijevremeni izbori, da će se nova-stara vladajuća struktura opredijeliti za odlaganje tog potrebnog čina sve do kraja mandata – do oktobra 2016. godine.

Cdu, kako su kazali, shvata tu činjenicu kao potvrdu potrebe da se politička aktivnost usmjeri prije svega na pripremu – u organizacionom i kadrovskom smislu – za izborne aktivnosti.

Navodi se da Cdu potvrđuje svoje opredjeljenje da, kao crnogorska i građanska partija centra liberalno-demokratske orijenatacije, predano radi, kako na izgrađivanju svojih kapaciteta, tako i na iskrenoj i djelotvornoj saradnji sa pojedincima, grupama i partijama koji dijele slične stavove i vrijednosti.

"Kada izbori dođu, Cdu će ponuditi svim građanima budvanske opštine i svim političkim partnerima Sanacioni program, koji će, pored ostalog, biti utemeljen na našoj ideji i poruci svim građanima: Grad čine ljudi! Vratimo našoj Budvi i cijeloj opštini dostojanstvo, standard, poziciju i vrijednosti koje ona zaslužuje i koje zavređuju svi koji u njoj žive", poručili su iz Cdu.

Bonus video: